Eesti tennise liit on esmakordselt saanud ettepaneku korraldada Eestis WTA 250 turniir. Plaanitav võistlus toimuks oktoobris ja selle potentsiaalne korralduskoht Tallinnas oleks Tondiraba Jäähall kombineeritult Tallinki Tennisekeskusega.

WTA turniire jälgib üle 630 miljoni inimese rohkem kui 160 riigist ning Tallinnas peetavast turniirist toodetav telepilt jõuaks televaatajateni kogu maailmas.

“Tallinna linnavalitsus on valmis turniiri korraldamist toetama nii tänavu kui ka kahel järgmisel aastal, kuna reglemendi järgi tuleks turniiri korraldada kolmel aastal järjest," ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Ta jätkas: "Tegu on täiesti unikaalse ettepanekuga, mida Eestile ei ole varem tehtud. Selle vastuvõtmine on eriti oluline seetõttu, et Eesti naistennisistid esindavad rahvusvaheliselt meid väga kõrgel tasemel."

“Tallinnal on olnud kombeks toetada suuri rahvusvahelisi spordisündmusi kuni 100 000 euroga. Konkreetne toetussumma sõltub sellest, mil määral on valmis panustama teised toetajad, sealhulgas nii erasektor kui ka vabariigi valitsus,” rääkis Belobrovtsev.

Erinevalt abilinnapeast on peaminister Kaja Kallas aga tippturniiri riigipoolse rahastamise osas skeptiline, seades kahtluse alla, kui palju tulu see riigile tagasi toob. Ühtlasi avaldas Kallas, et turniiri eestvedajad küsivad riigilt kolmeks aastaks toetust 2,7 miljonit eurot.