"Ma arvan, et see oleks väga äge kui Tallinnas tehtaks nii kõrgetasemeline WTA-turniir. Muidugi oleks mul hea meel kodus mängida, mulle on see alati meeldinud. Juba väikesest saati on mul olnud hea tunne, kui olen saanud kodupubliku ees mängida ja omad inimesed on saanud mulle kaasa elada," rääkis Kontaveit.

Maailma edetabeli üheksanda reketi hinnangul aitaks turniiri toimumine Eesti tennise arengule kaasa.

"Arvan, et tennis on Eestis üsna populaarne, aga seda oleks võimalik veel kasvatada. Võib-olla teeks see inimesi tenniseteadlikumaks. Tennis on maailma populaarseim naiste spordiala ja ma arvan, et seda saaks veel rohkem hinnata," lausus Kontaveit.

Peterburi turniiri teises ringis alistas Kontaveit 6:4, 7:5 Rumeenia tennisisti Sorana Cirstea (WTA 31.).

"Täna oli küllaltki kõrgetasemeline mäng. Suutsin tähtsatel hetkedel hästi mängida ja olin kogu aeg mängus sees. Üritasin anda endast nii palju kui võimalik ja võidelda iga punkti eest. Tuli palju võidelda, aga lõpuks läks kõik ilusti," ütles eestlanna.

Peterburi turniiril pole Kontaveiti treener Dmitri Tursunov saanud haiguse tõttu saali tulla ja oma hoolealust aidata. Kontaveiti juhendaja eemalolek praegu väga palju ei sega.

"Põhilised treeningud sai tehtud kodus, enne kui Dima haigeks jäi. Turniiride ajal pole trenne nii palju kui ettevalmistuse ajal või treeningperioodil. Olen enne ka ilma Dimata hakkama saanud ja praegu ma ei stressa selle pärast liiga palju," ütles ta.

Veerandfinaalis ootab Kontaveiti ees Belinda Bencici (WTA 24.) ja Kaja Juvani (WTA 102.) vahelise kohtumise võitja. See matš peetakse kolmapäeva õhtul.