Plaani kohaselt võiks juba sel sügisel toimuda Tallinnas WTA 250 turniir, millest võtaksid osa nii kodused tipud, eesotsas Anett Kontaveiti ja Kaia Kanepiga, kui ka muu maailma paremik.

Hint rääkis rahvusringhäälingule, et pakkumine on laual ning nüüd tuleks see lihtsalt vastu võtta: "Loomulikult on Eesti unistanud WTA turniiri korraldamisest, kuid oleme olnud realistid: selle võimaluse tekkeks peab olema väga palju õnne. Nüüd on see unikaalne võimalus Eestile tekkinud ning Eestilt oodatakse vastust 18. veebruariks. Rahvusvaheline õiguste omaja teeb tavaliselt kokkuleppeid viieaastaseks perioodiks, Eesti suurust arvestades ollakse valmis sõlmima leping kolmeks aastaks."

"Sellises mastaabis rahvusvahelise sündmuse korraldamine on võimalik ainult väga mitmete osapoolte koostöös. Arvestades sündmuse korraldamise eelarvet eeldab see Eesti riigi, võistluste toimumiskoha kohaliku omavalitsuse, erasektori ja spordialaliidu koostööd. Erasektori poolne vajalik põhimõtteline nõusolek on Eesti Tennise Liidul olemas, lisaks oleme pöördunud palvega kultuuriministeeriumi poole," lisas Hint.

Kultuuriminister Tiit Terik lubas asja käsile võtta: "Mul on plaanis teha ettepanek Vabariigi Valitsusele sündmuse toetamiseks. Sarnaselt WRC-etappidele rallis oleme näinud, missugust kasu toob vaatajaterohke spordiüritus Eesti mainele ja majandusele. Taoline spordisündmus meie regioonis oleks ainulaadne, mida tõenäoliselt külastaksid ka mitmed spordifännid naaberriikidest ja kaugemalt. Niisamuti looks WTA Tour turniiri Eestisse toomine eeldused jätkusuutliku tipptennise arendamiseks ja eeskujude koju kätte toomiseks," avaldas minister sotsiaalmeedias arvamust, et turniiri Eestisse toomine oleks ainulaadne võimalus.

Terik on lootusrikas, et raha taha asi siiski ei jää: "Loodetavasti leiame koostöös valitsusega võimalikult hea lahenduse tennisemaailma olulisima sündmuse korraldamiseks."

Kultuuriministri postitus: