Olümpiavõitjaks krooniti sakslanna Denise Herrmann, kes tegi ainsa möödalasu kolmandas tiirus. Hõbeda võitis samuti ühe trahvi saanud prantslanna Anais Chevalier-Bouchet (+9,4), pronksi võttis kaks eksimust teinud norralanna Marte Olsbu Röiseland (+15,3).

Kõik eestlannad läksid täna laskmisega alt. Tuuli Tomingas sai neli trahvi - neist kaks viimases tiirus - ning piirdus 43. kohaga (+5.07).

"Keskmine sõit, ei midagi suurejoonelist ega läbikukkumist. Olud lasketiirus olid lihtsamad, olümpia meeldivamad. Möödalasud olid minu enda vead," sõnas Tomingas võistluse järel Delfile. "Kipun tegema tobedaid tõmblusi püstilaskmise ajal. Eks see ebakindlus, mida olen endale tekitanud viimaste võistlustega, see süvendab probleemi. Kui meenutada viimast MK-etappi, siis lahkusin sealt üsna nukralt ning segateade ei süstinud samuti minusse kindlust."

Regina Oja eksis juba avatiirus neljal lasul ning sai kokku seitse trahvi. Tema piirdus 86 lõpetaja konkurentsis 79. kohaga (+9.41).

"Minu loogika ei võta, kuidas avatiirus kõik lasud kella kuue peale sattusid. Olud olid stabiilsed, siin vabandust olla ei saa. Sõit jäigi esimesse tiiru. Sõita nagu kannatas, suures pildis kestis ära, aga agressiivsust ei olnud," kommenteeris Oja Kanal 2-le.

Johanna Talihärm oli kolme trahviga 66. (+7.46). Susan Külmal kogunes kuus möödalasku ning see ei andnud enamat 82. kohast (+10.04).

"See oli elu raskeim võistlus. Isolatsioonihotell jättis kindlasti oma jälje. Oleme ka väga kõrgel ja on väga külm. Kõik see jättis jälje. Näpud on jääs," sõnas Külm finišis.

"Rajal oli olukord kohutav, tiirudes oli keskmine. Ütleme nii, et kui rajal keha ei lase sõita, siis ei ole midagi teha," kommenteeris Talihärm.

Kehvasti läks täna ka rootslastel, kelle parimana oli Mona Brorsson 12. Selle ala valitsev olümpiavõitja Hanna Öberg piirdus kolme trahvi juures 16. kohaga.

...