Pärnu ja Tartu vaheline esimene poolfinaal toimub kolmapäeval, 24. novembril kell 19.00 Pärnu spordihallis ja kordusmäng 9. detsembril kell 19:00 Tartu Ülikooli spordihoones.

Veerandfinaalides polnud kummalgi raskusi esiliigasse kuuluvate vastaste alistamisega. Pärnu oli kahel korral kindlalt üle Eesti Maaülikool/Kemotar Logistikakeskusest ning Tartu alistas AB Premium/Rae valla. Omavahel on sel hooajal Credit24 Meistriliiga raames kohtutud korra, kus jäi 3:0 peale Tartu.

Eelmisel aastal lõpetas mõlema meeskonna teekonna karikavõistlustel Tallinna Selver. Pärnu teekond sai toona otsa veerandfinaalis kuldse geimiga, Bigbank jõudis välja finaali ja jäi seal Selverile alla 1:3.

Teise finalisti selgitavad tiitlikaitsja Selver ja TalTech, kes peavad avamängu 8. detsembril kell 19.00 TalTechi spordihoones ning korduskohtumise 15. detsembril kell 19.00 Sõle spordihoones.

TalTech loovutas veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes esiliigameeskonnale Tallinna Ülikoolile ühe geimi, Selver sai samuti esiliigasse kuuluvast Viljandi Võrkpalliklubist jagu 3:0 ja 3:0. Karikavõistluste poolfinalistide viimane omavaheline mäng Credit24 Meistriliigas lõppes TalTechi 3:0 võiduga.

Möödunud hooajal kaotas TalTech Tartule karika poolfinaalis kuldse geimiga, Selver krooniti karikavõitjaks.

Finaali pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes – kui mõlemad võistkonnad saavad ühe võidu, siis loetakse esimesena punkte. 3:0 ja 3:1 skoorid annavad võitjale 3 punkti, 3:2 võit annab võitjale 2 ja kaotajale 1 punkti. Kui kahe mängu kokkuvõttes on ka punktide arv sama, siis selgub finaali pääseja kuldse geimiga.

Karikafinaal toimub nii naistele kui meestele meestest kõrgema asetusega (2020/2021 EMV arvestuses) finalisti kodusaalis 22. detsembril. Saali puudusel või muul põhjusel loobumisel teise asetusega võistkonna kodusaalis.