24-aastane ameeriklanna loobus mäletatavasti möödunud teisipäeval ootamatult naistkonnavõistluse finaalist. „Ma ei usalda end enam. Viimaste päevade sündmused on loonud tunde, et ma kannan kogu maailma raskust oma õlgadel. Kardan vaimse tervise pärast, mis on tähtsam kui kõik medalid,” selgitas Biles palju kõneainet tekitanud otsuse tagamaid. Loe lähemalt siit.

USA teenis võistlusel lõpuks hõbemedali. Vahepeal mitu individuaalvõistlust vahele jätnud sportlane naases võistlustulle teisipäeval, pälvides poomivõistlusel pronksmedali ehk Bilesile jäi vaatamata keerulisele perioodile näppude vahele ikkagi kaks olümpiamedalit.

"Minu teine olümpia ei kulgenud üldse nii, nagu lootsin või unustasin, aga vägev oli USA-d esindada," vaatas Biles sotsiaalmeedia vahendusel olümpiale tagasi. "Jään igaveseks hindama seda unikaalset olümpiakogemust."

"Suur tänu kõigile armastuse ja toetuse eest. Olen väga tänulik. Pole paha lisada kollektsiooni veel kaks olümpiamedalit!" lisas ta.

Kui Tokyost lahkus Biles hõbeda ja pronksiga, siis Rio olümpiamängudel võitis ta neli kulda ning ühe pronksmedali. Lisaks on ameeriklanna tulnud 19-kordseks maailmameistriks.