Rootsi olümpiakomitee seadis tänavustel mängudel eesmärgiks vähemalt kaheksa medali võitmise nagu viis aastat tagasi Rio de Janeiros. Brasiiliast naasti lõpuks 11 medaliga, kuid Tokyos pole suudetud veel poodiumile jõuda.

Viimati oli Rootsi suveolümpia alguses nii pikalt esimest medalit oodanud 2004. aastal Ateenas.

"Ainult kolmandik mängudest on läbi," rahustas Reinebo, vahendab Ilta-Sanomat. "Rios saime varajase kuldmedali ja see oli psühholoogiliselt oluline kogu koondisele, mitte ainult ühe ala sportlastele."

"Medalite eesmärk seati vastavalt potentsiaalile ja meil on veel võimalus selleni jõuda, isegi ületada," ütles Reinebo.

"Naiste jalgpallis on meil olnud tõeliselt hea algus. Individuaalaladel on selge, et vähesed sportlased pole oma eesmärkideni jõudnud," mõtiskles Reinebo.

Tokyos ootasid rootslased mängude alguses medalit jahilaskur Stefan Nilssonilt, ujujalt Sarah Sjöströmilt ja lauatennisist Mattias Falckilt.

Reedel algavatel kergejõustikuvõistlustel on Rootsi peamisteks medalilootusteks teivashüppaja Armand Duplantis ja kettaheitja Daniel Stahl.

"Meie koondis on tugev. Ratturid pole veel startinud ning purjetamise olümpiaregatt on alanud hästi. Ma olen lootusrikas," lisas Reinebo.

Rootsi väljaande Expresseni ajakirjanik Ludvig Holmberg teatas eile nördinult: "Päris kriis veel Rootsis pole, aga algus on olnud halb. See valmistab pettumust. Ootasime rohkemat. Peaksime ikka Kosovost või Eestist paremad olema."