Kolmanda seti keskel tuli kohtumine vihma tõttu ligi tunniks peatada.

Tänase võiduga tõusis Ivanov tiitlite arvestuses ühele pulgale Toomas Leiusega, kes krooniti Eesti üksikmängu meistriks üheksal korral.

Ivanov on viimasest kümnest üksikmängu tiitlist noppinud üheksa.

Mängu käik:

Ivanov alustas matši tunduvalt kindlamini, pannes Raisma tihti just eeskäelt eksima - see oli esimestes settides ilmselgelt Vova mänguplaan. Hiljem neljandas setis hoidsid just eeskäe äralöögid Raismad mängus sees. Kiirelt võttis Ivanov avasetis sisse 5:2 edu ning vormistas ka setivõidu 6:3.

Teises setis nähti kahe peale kokku seitset servimurret. Raisma jäi kohe esimeses geimis oma pallingul 0:40 taha ning loopis esimest korda frustratsioonist reketit. 0:40 seisu nähti ka kohe järgmises Ivanovi servigeimis, mille ta tasamänguni päästis, kuid siiski kaotas. Raisma läks seda setti 5:1 juhtima, misjärel võitis Ivanov kolm geimi järjest. Seti viimases geimis jäi Ivanov 0:15 taha, viigistas 15:15 ning oleks ta kolm järgmist punkti samuti võitnud, oleks seis 5:5, kuid need kolm tähtsat punkti kuulusid hoopis Raismale.

Kolmas sett oli taas tasavägine ning jäi pooleli Ivanovi 4:3 eduseisul. Pooleteisttunnine vihmapaus paistis alguses paremini olevat mõjunud Raismale, kes suutis Ivanovi tema pallingul nii palju survestada, et murdis ta nulliga, mille peale peksis Ivanov palli kõrge kaarega väljakust välja Kalevi spordihalli poole. Kusjuures töö tegid Raisma jaoks ära just eeskäe äralöögid. Sett kulges edasi kiire lõppmänguni, kus Raismal oli 4:2 edu, kuid mille viis viimast punkti võitis Ivanov - tie-break seega Vovale 7:4.

Kindlasti ei mõjunud vihmapaus aga hästi finaali publikunumbrile, mis kahanes mõnesajalt silmapaarilt alla saja inimeseni. Need, kes pika päeva lõpuni vastu pidasid, said kahes viimases setis näha juba väga pingelist ja kõrgetasemelist heitlust. Loe, millega Ivanov ise taseme tõusu pärast vihmapausi põhjendas!

Neljandas setis servis Ivanov juba väga kindlalt, aga ka Raisma oli küünte ja hammastega mängus sees. Viimases geimis (Raisma serv) tõusid pinged lakke seisul 30:30 - see oli hetk, millele võinuks järgneda Raisma geimpall või Ivanovi matšpall. Ivanov lõi võrgu taha tulnud lühikese palli tagakäega pikaks, kuid suutis 40:40 viigistada ja ka eduseisu haarata. Raisma päästis esimese matšpalli, kuid teisel matšpallil tegi topeltvea, millega oligi mäng tehtud.

Kell 17 alanud meeste finaal lõppes umbes 21.45.

Kell 15 alanud naiste paarismängus võitsid Elena Malõgina ja Sofiya Chekhlystova 6:2, 6:3 tiitlikaitsjaid Anet Angelika Koskelit ja Helena Narmontit, kes olid meistriks kroonitud kolm viimast aastat järjest.