28-aastane Tomljanovic võitis 50 minutit kestnud avaseti 6:4. Teises setis juhtis austraallanna 3:0, kui britt Raducanu küsis meditsiinilist pausi. Peagi lahkus noor tennisist koos arstidega väljakult. Mõneminutilise pausi järel läks Raducanu treener mängu peakohtunikule teatama, et britt ei saa kohtumist jätkata.

Missugune tervisehäda Raducanut tabas, pole veel teada. Sky Sports kirjutab, et 18-aastasel tennisistil tundus olevat kehv enesetunne ning tal oli kergeid raskusi hingamise kontrolli alla saamisega.

"Olen šokis. Loomulikult on asi tõsine, kui ta otsustas loobumisvõidu anda," vahendas Sky Sports veerandfinaali pääsenud Tomljanovici sõnu. "Britina kodus mängimine on uskumatu. Mul on temast väga kahju. Soovin, et oleksime saanud kohtumise lõpuni mängida, aga nii juhtub vahel. Soovin talle ainult parimat."

Tomljanovici ootab veerandfinaalis ees kaasmaalannast maailma esinumber Ashleigh Barty. Sama tabelipoole teise poolfinalisti selgitavad Karolina Muchova (WTA 22.) ning Angelique Kerber (WTA 28.).

Kaks ülejäänud poolfinalisti selgitavad Karolina Pliškova (WTA 13.) - Viktorija Golubic (WTA 66.) ja Ons Jabeur (WTA 24.) - Aryna Sabalenka (WTA 4.).

Purustas brittide rekordi

Raducanut treenib hetkel Anett Kontaveidi ekstreener ja Andy Murray äi Nigel Sears. Sears tegi Raducanuga koostööd juba tema juunioride ajal (WTA kodulehe andmetel siis, kui tüdruk oli 15-aastane). Suurbritannia tenniseringkondades on teda juba aastaid suureks talendiks peetud. Wimbledonis 16 parema hulka jõudmisega sai temast neljas Briti teismeline ning seejuures noorim, kes avatud ajastul aasta kolmandal slämmil nii kaugele on jõudnud - Raducanu oli laupäeval seda tehes 18 aastat ja 239 päeva vana.

Raducanu lõi vastava rekordi üle Deborah Jevansilt, kes 1979. aastal jõudis 16 sekka 19 aasta ja 48 päeva vanuselt.