Kuulsuste meediaagentuuri asutaja Mark Thomase sõnul on Raducanul ees suur tulevik. "Tal on tõesti olemas kõik omadused, mida sponsorid tõusvas sporditähes otsivad. Maailm on tema ees valla," andis Thomas oma nägemuse noore tennisisti tulevikust.

Raducanut treenib hetkel Anett Kontaveidi ekstreener ja Andy Murray äi Nigel Sears. "Ta on sündinud tennist mängima. Ma teadsin, et ta on eriline, kui teda esimest korda nägin," kiitis Sears Raducanu talenti.

Raducanu on siiani Wimbledonis teeninud 211 000 eurot auhinnaraha, mis ületab tema eelneva teenistuse kuuekordselt.

Raducanu kohtub neljandas ringis austraallanna Ajla Tomljanoviciga (WTA 75.), kes alistas eelmises mängus Jelena Ostapenko.

Purustas brittide rekordi

Sears tegi Raducanuga koostööd juba tema juunioride ajal (WTA kodulehe andmetel siis, kui tüdruk oli 15-aastane). Suurbritannia tenniseringkondades on teda juba aastaid suureks talendiks peetud. Wimbledonis 16 parema hulka jõudmisega sai temast neljas Briti teismeline ning seejuures noorim, kes avatud ajastul aasta kolmandal slämmil nii kaugele on jõudnud - Raducanu oli laupäeval seda tehes 18 aastat ja 239 päeva vana.

Raducanu lõi vastava rekordi üle Deborah Jevansilt, kes 1979. aastal jõudis 16 sekka 19 aasta ja 48 päeva vanuselt.

Et Raducanu, kes WTA turniiridel pole varem ühtegi matši võitnud, üldse põhitabelisse vabapääsme sai, oli päris viimase hetke asjaolude kokkulangemine. Kõigepealt oli talle vabapääse tagatud kvalifikatsiooni, kuid pärast Nottinghamis toimunud 100 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniiri, kus ta jõudis Storm Sandersit ja Timea Babosit alistades veerandfinaali, muudeti wild card põhiturniiril kehtivaks.

Kogu karjääri jooksul on Suurbritannia tenniseliit ehk LTA teda tugevalt toetanud. Hetkel on ta alaliidu Pro Scholaship programmis, mille liikmetele on tagatud füsioterapeut ning meditsiiniline ja finantsiline tugi, samuti piiramatu ligipääs Riiklikusse Tennisekeskusesse - selline luksus on võimaldatud parimatele 16-24-aastastele Briti tennisemängijatele.

Ema hiinlanna, isa rumeenlane

Londonis on Torontos sündinud Raducanu elanud alates 2. eluaastast. Tema isa Ian on rumeenlane ja ema Renee hiinlanna - mõlemad töötavad finantsvaldkonnas. Bukarestis käib ta aeg-ajalt külas isapoolsel vanaisal. Oma iidoliteks on Raducanu pidanud Simona Halepit ja Li Nad, kes on kaanestaarid vastavalt Rumeenia ja Hiina tennisele.

Juunioride maailma edetabelis saavutas Raducanu tipphetkel, 2018. aastal 20. koha. Ta on kaasa teinud kuuel juunioride slämmil, jõudes neist parimal, 2018. aasta Wimbledonil veerandfinaali, kaotades hilisemale French Openi naisüksikmängu tšempionile Iga Swiatekile. Põhjus, miks ta erinevalt paljudest oma eakaaslastest aasta läbi juunioride turniire ei mänginud ja edetabelis päris tippu välja ei roninud, peitub selles, et tema vanematele oli oluline ka tütre kooli lõpetamine. Tänavu lõpetaski ta Londonis Newstead Woodi nimelise keskkooli.

Raducanu suurimaks trumbiks peetakse tema tagakätt ja taktikalist taipu. Neiu on ise oma mänguplaani BBC vahendusel kommenteerinud järgmiselt: "Ma ei tunne, et ma oleks kiireim, tugevaim või lööksin palli kõige kõvemini, seega ma arvan, et minu relv on mängida taktikaliselt, üritada olla nutikaim. Ma õpin vastase mängu tundma ja üritan mõelda välja viisi, kuidas teda võita."