Giorgi andis kerge vigastuse tõttu loobumisvõidu avaseti lõpus, kui oli kaotusseisus 4:5. Eestlanna oli enne seda just kaotanud oma servigemi. Kaheksandas geimis oli aga Kontaveit teinud mängu esimese murde, asudes juhtima 5:3.

Kontaveit jõudis 47 minutit kestnud matši jooksul lüüa kolm ässa ja realiseerida oma ainsa murdepalli. Itaalia tennisistil oli murdevõimalusi juba üheksa, millest ta kasutas ära vaid ühe.

Giorgi andis WTA teatel loobumisvõidu vasaku jala reielihase vigastuse tõttu.

Teises poolfinaalis alistas Jelena Ostapenko (WTA 43.) Jelena Rõbakina (WTA 34.) 6:4, 6:1. Lätlanna murdis mõlemas setis vastase pallingu kolmel korral. Üldse sai Ostapenko poolteist tundi kestnud kohtumise jooksul 15 murdevõimalust.

Kontaveit on siiani Ostapenkot kahes omavahelises matšis võitnud. Viimati juhtus see 2018. aastal Australian Openil.

Mäng täispikkuses:

Mängu eel

Camila Giorgiga mängis Kontaveit eelmisel aastal Tallinnas Fed Cupi turniiril ja võitis teda 6:3, 4:6, 7:6 (4). Eastbourne'is on Giorgi konkurentsist lülitanud kaks esikümne mängijat Arina Sabalenka (WTA 4.) ja Karolina Pliškova (WTA 10.) ning teises ringis ameeriklanna Shelby Rogersi (WTA 47.).

"Olen tema mänge näinud päris palju. Mängime pea igal nädalal samu turniire. Fed Cupi matšist on mul väga head mälestused. Tean, mida oodata," sõnas Kontaveit neljapäevasel pressikonverentsil järgmist vastast analüüsides.

Kontaveit ise on teel poolfinaali alistanud Svetlana Kuznetsova (WTA 38.), Bianca Andreescu (WTA 7.) ja Viktorija Golubici (WTA 72.).