Taas tegi hea mängu Oliver Venno, kes kogus 15 punkti (efektiivsus +8; rünnak 57%). Talle sekundeeris filigraanselt temporündaja Ardo Kreek (13 punkti; +9; 92%!), Kristo Kollo panustas võitu 12 (+9; 4 blokki), Albert Hurt 8 ja Timo Tammemaa 5 punkti.

Belgia poolelt ei teinud täna seljaprobleemi tõttu kaasa nende kapten Sam Deroo, resultatiivseimaks kerkis 9 silma kogunud Mathijs Desmet.

Eesti alistas Euroopa edetabelis kõrgel kolmandal kohal asuva Belgia sel suvel juba kolmandat korda. Alagrupis oldi üle 3:2 ja 3:1.

Kokkuvõttes võitis Eesti Kuldliigas kaheksast mängust seitse ja sai kolmanda koha. "Võib enam-vähem rahul olla," arvas Venno. "Täna saime alguses ilusasti minema, esimesed kaks geimi olid väga ilusad, kolmandas vist jälle lasime kuidagi jala sirgu, aga täna belglased ei surunud nii kõvasti kui türklased eile. Suutsime 3:0 võita. Tuli eilsest kaotusest üle saada ja uuesti keskenduda, see õnnestus."

"Pronksmedal on meile lohutusauhinnaks," lisas kapten Ardo Kreek. "Aga võiduga on ikka hea lõpetada ja lõbusam on koju reisida. Täna on meie poisid natuke kiitust ära teeninud, pärast eilset valusat kaotust suutsime täna täiega panna, õnneks Belgia ka täna väga vastu ei tahtnud hakata. Neil ka Deroo oli välja, võib-olla ka eilne kaotus morjendas neid samuti natuke."

Enne mängu:

Eile saadi poolfinaalis valus 2:3 kaotus Türgilt. Seejärel teatas meie koondise peatreener Cédric Énard, et nüüd tahab ta väga saada pronksmedalit. Siiani on Eesti Euroopa liiga Final Fouris mänginud neli korda ja meil on läinud kas väga hästi või väga halvasti – kahel korral on tulnud esikoht, kahel korral neljas.

Eesti vastane on täna Belgia, kes sai Ukrainalt lüüa kindlalt 0:3. Alagrupiturniiril võitis Eesti Belgiat 3:2 ja 3:1.