"Christian on läbinud mitmeid uuringuid ning on otsustatud, et talle pannakse südamestimulaator," seisis Taani jalgpalliliidu pressiteates. "Antud seade on pärast rütmimuutusi tekkinud südameriket vajalik."

"Christian on otsuse aktsepteerinud ning plaan on ka spetsialistide poolt heaks kiidetud. Ka rahvusvahelised spetsialistid soovitavad sellist ravimetoodikat," lisati teates. "Palume kõigil anda Christianile ja tema perele praegusel hetkel rahu ja privaatsust."

Mis olid Erikseni esimesed sõnad?

Eriksen kukkus kokku Soome ja Taani vahelises kohtumises 43. minutil. Pärast seda, kui Eriksen varises kokku ja vajas elustamist, jooksid meedikud taanlast elustama. Üheks neist oli sakslasest arst Jens Kleinefeld, kes aitas Milano Interi mängumehe elu päästa.

Kleinefeld avaldas neljapäeval, mis olid esimesed sõnad, mida Eriksen pärast teadvusele tulekut ütles. "Umbes 30 sekundi pärast avas ta silmad ning sain temaga otse suhelda," vahendas Fox Sports arsti sõnu. "See oli väga liigutav hetk, sest igapäevaelus on selliste juhtumite puhul positiivse tagajärje tõenäosus palju väiksem."

Kleinefeld jätkas, et küsis Eriksenilt, kas ta on nüüd meie juures tagasi. "Jah, olen küll. Kurat, olen alles 29-aastane," vahendas arst mängija sõnu.

"Sel hetkel sain aru, et ta aju pole kahjustada saanud ning ta on täielikult teadvusel tagasi," lisas Kleinefeld.