Veiby teatas sel neljapäeval, et ei saa reedel Portugali rallil startida, sest on andnud positiivse koroonaproovi. Nii tema kui Andersson kes andis negatiivse testi pidid jääma hotelli isolatsiooni. FIA sõnul rikkusid mõlemad mehed aga koroonareegleid.

FIA sõnul ei andnud Veiby FIA koroonaosakonnale teada, et puutus Portugali rallile eelnenud nädalal kokku koroonasse nakatunud inimesega. Lisaks ei püsinud norralane kohustuslikus isolatsioonis ning sõitis juba 20. mail tagasi Hispaaniasse. FIA sõnul polnud Veibyl luba hotellist lahkuda. Alaliit määras Veibyle koroonareeglite rikkumise eest pika võistluskeelu, mis kehtib 22. novembrini. Kui keeld jääb püsima, ei saa Veiby tänavu enam ühelgi MM-rallil osaleda.

Norralane oli FIA karistusest šokis. "See oli suur šokk, kui sain kohtunikelt sellise otsuse. Mõistan olukorra tõsidust, aga käitusin vastavalt mulle öeldud juhistele ning heas usus," kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Ralliässa sõnul oli tal olemas luba Hispaaniasse sõitmiseks. "Positiivse testi eel andsin viie päeva jooksul kolm testi, mis olid negatiivsed. Ma pole kunagi varjanud fakti, et veetsin Targa Florio rallil ja selle järel aega inimesega, kes hiljem andis positiivse koroonaproovi. Kui oma testi tulemuse teada sain, jäin koheselt hotelli isolatsiooni," selgitas Veiby. "Hotellis sain korraldajatelt kõne, ja mulle öeldi, et võin ka kodus karantiinis olla, kui autoga sinna sõidan. Nii ma sõitsingi Hispaaniasse koju üksi autos, et kontakte vältida. Saan ainult vabandada olukorra eest ning mul on väga kahju meeskonna ees. Siiralt loodan, et ma viirust edasi ei levitanud."

Karistada sai ka kaardilugeja

FIA otsustas karistada ka Anderssoni, kes samuti hotellis karantiinis ei püsinud. Ka Andersson sõitis 20. mail Hispaaniasse, ehkki pidi hotellis karantiinis olema.

FIA väitel pöördus Andersson kohaliku terviseameti poole, et taotleda luba veeta karantiin lõpuni Hispaanias. FIA toob välja, et selle otsusega võib aega minna kuni viis päeva, kuid Andersson ei jäänud vastust ootama ning sõitis juba 20. mail Hispaaniasse. Kaardilugeja oli väidetavalt juba taotluse edastamise hetkel Hispaanias. Talle määratud võistluskeeld kehtib 22. augustini.

Täiendatud kell 23.09:

DirtFish võttis Veiby juhtumi osas kommentaari ka Adamolt. "Usaldan FIA-t ja kohtunikke seda otsust tegema. Neil on kõik faktid olemas. See on raske nii meie kui ka Veiby jaoks, aga nii see olukord juba on," sõnas Hyundai boss.