Houstonis toimunud võitlusõhtul UFC 262 peamatšis läks Oliveira vastamisi ameeriklase Michael Chandleriga. Matši avaraund kuulus pigem Chandlerile ning Oliveiral oli teatavaid raskusi. Korra jäi brasiillane ka löökide seeria alla, kuid tal õnnestus siiski uuesti püsti saada.

Teises raundis alustas Oliveira kohe hoogsalt. Kõigest seitse sekundit pärast avagongi tabas ta vasaku käega valusalt Chandleri lõuga. Ameeriklane vajus põlvest läbi ning edasi kontrollis brasiillane juba olukorda. Järgnes löökide seeria, millest Chandler enam ei taastunud. Kui teises raundis oli kulunud 18 sekundit, siis krooniti Oliveira tehnilise nokaudiga UFC kergkaalu maailmameistriks.

31-aastane Oliveira on üks pikema karjääriga UFC võitlejaid. Kokku on ta UFC-s pidanud 28 matši. Profikarjääri jooksul on tal kirjas 39 matši, millest ta on võitnud 31.

35-aastane Chandler tuli UFC-s ringi alles teistkordselt. Varasemalt tegi ta tegusid konkureerivas sarjas Bellatoris, kus ta tõusis kolmel korral kergkaalu tšempioniks.

UFC kergkaalus toimub järgmine suurmatš juba 11. juulil, kui UFC 264 peamatšis lähevad vastamisi Dustin Poirier ja Conor McGregor. Ilmselt saab selle duelli võitja järgmisena õiguse heidelda Olivieiraga meistrivöö peale.