Tegemist oli selle aasta esimese rahvusvahelise maratoniga Itaalias.

Võistluse võitis maratonisõidu maailmameister kolumblane Hector Paez, teine oli samuti kolumblane Diego Alfonso Arias Cuervo ning kolmas itaallane Tony Longo.

„Sõit oli raske, aga tunne enesetunne sellest hoolimata enamvähem. Kuni pika tõusuni olin grupi peas, aga järskudel nukkidel läks raskeks ja ei suutnud esimestega kaasa minna, hetkel jääb veel natuke jõudu puudu. Enne viimast osa, mis oli sile ja kiire, said kolm meest mind kätte ja kütsime koos lõpuni. 1,5 km enne lõppu suutsin mingist teravast asjast üle sõita, mille peale mõlemad rehvid purunesid. Tagumine pritsis korralikult "piima" välja ja rõhk jäi alla 0,5, piim parandas rehvi ära. Olin sunnitud selle tühja rehviga sprintima ja suutsin oma pundist ühe mehe isegi selja taha jätta. Lõppkokkuvõttes 14. koht,“ võttis Pruus sõidu kokku.

Peeter Pruusi järgmine start on Andaluusia tuuril (17.-22. mai) ning seejärel 28.-29. mail Eestis, mil toimub Tour of Estonia.

Maaris Meier (Maiatos) osales täna Portugalis toimunud olümpiakrossi karikavõistlusel, kus saavutas teise koha.

Sõidu võitis Sophie Bagnall ja kolmas oli Tania Lima.

„Eilsed treeningtingimused rajal olid kuivad ja tolmused, öösel aga kallas vihma, mistõttu olid tänased olud täiesti teised. Esimesel lõigul sõitsin vägagi tagasihoidlikult ja see mängis kogu tulemusele kaasa, sel aastal on endurodel vähem lõike (3 lõiku), seega on kõik väga olulised. Järgmised kaks panin juba täie hooga, aga viimasel lõigul kahjuks eelpool startinud naine kukkus ja mul oli vaja temast mööduda, kuid sel rajalõigul polnud selleks lihtsalt võimalust. Sõitsime kahe seina vahel, millega kaotasin sekundeid. Kuid nüüd on mul hammas veel rohkem verel, et taaskord mõõtu võtta, sest paljud naised on väga võrdsed,“ kommenteeris Meier.