Ehk läks täpselt nii, nagu Eesti koondislane Renee Teppan Eesti Päevalehes ilmunud Kaasani Zeniidi allakäiku kirjeldavas loos oli ennustanud – Zaksa võidab 3:1.

Kui kolm esimest matšpalli jäid realiseerimata, siis lõpuks pani Łukasz Kaczmarek kohtumisele efektse punkti serviässaga. Rünnakul kõvasti Trentino blokki lollitanud ja korduvalt löögi asemel kahe käega söötes punkte noppinud Aleksander Sliwka kogus Zaksa parimana 18 silma, skoori poolest oli üleväljamees 21 punktiga kaotajate diagonaalründaja Nimir Abdel-Aziz.

Meistrite liigat on domineerinud Venemaa ja Itaalia klubid. Viimati võitis mõne teise riigi võistkond 2007. aastal, kui triumfeeris sakslaste VfB Friedrichshafen. Sest saati on venelased võidutsenud kaheksa ja itaallased neli korda. Viimase 40 aasta jooksul on klubivõrkpalli ihaldatuima tiitli võitnud lisaks mainitud riikidele ka prantslased, Pariisi Volley (2001) ja VB Tours (2005). Poola klubi võitis viimati aga aastal 1978, kui Płomień Milowice tuli tšempioniks.

Tehtud! Zaksa mängijate ja peatreeneri Nikola Grbici joovastus oli piiritu.

„Toome maailmajao karika Poola esimest korda alates 1978. aastast, see on tõeliselt pikk aeg,” sõnas Sliwka. „Imeline! Olen šokis, raske on midagi lisada. Meil oli tõuse ja langusi, kuid andsime endast parima. Kaotasime Poola liiga finaalis, mis oli meile raske, kuid siia tulles teadsime, et kõik sõltub ühest mängust ja andsime endast 100 protsenti.”

Zaksa vääris tiitlit igati, teel finaali alistati sellised võrkpallikantsid nagu Civitanova Cucine Lube ja Kaasani Zeniit.

Naiste Meistrite liiga finaalis sai Itaalia klubi A. Carraro Imoco Conegliano jagu Istanbuli VakıfBankist 3:2 (22:25, 25:22, 23:25, 25:23, 15:12). Daniele Santarelli juhendatav naiskond ei kaotanud lõppenud hooajal ühtegi matši ja on võitnud järjest 64 mängu. Paola Egonu tõi võitjatele koguni 40 punkti.