PSG läks eile kodustaadionil Meistrite liiga poolfinaali avamängu 15. minutil Marquinhose väravast juhtima, kuid tegi teisel poolajal kaks jämedat viga ning kaotas 1:2. 64. minutil lasi väravavaht Keylor Navas sisse Kevin De Bruyne tsenderduse ning 71. minutil jättis PSG müür augu vahele Riyad Mahrezi karistuslöögile.

Tagatipuks sai PSG senegallasest poolkaitsja Idrissa Gueye ohtliku vea eest 77. minutil punase kaardi, olles korgid ees hüppeliigesesse sõitnud İlkay Gündoğanile.

Rääkides Mahrezi karistuslöögist, ütles Wenger telekanalis beIN SPORT: "See jääb selja keeranud kaitsjate [Leandro] Paredese ja [Presnel] Kimpembe hingele. Milleks asetada mees müüri taha pikali, kui müüris seisvad kutid müüri avavad? Isiklikult arvan, et see teine värav on sellisel tasemel vastuvõetamatu. Pole esimene kord, kui me näeme mehi selga keeramas ning Cityt seda ära kasutamas."

"Kuid ma pean ütlema, et PSG oli teisel poolajal kaitsvam, mitte enam progressiivne. Kas sellepärast, et nad polnud füüsiliselt võimekad? Pärast 1:1 lagunesid nad täielikult. Nad muutusid emotsionaalseks ja agressiivseks ning seda rumalal moel," lisas ta.

Wenger usub, et PSG-le tegi eile karuteene nende konarlik koduliiga hooaeg. Pariisi suurklubi on hetkel Ligue 1 tabelis teisel kohal, kaotades ühe punktiga Lille'ile ja edestades omakorda ühe silmaga Monacot.

"Huvitav oli täna õhtul see, et seisul 1:1 lagunes PSG mentaalselt. See on koduliigas kaheksa mängu kaotamise tagajärg. Sellel on sellistes situatsioonides mõju. Seisul 1:1 teab meeskond, et nad on kaotanud mitmeid mänge, nad kannavad seda endas. Olukord pole enam sama mis hooaeg varem, kui nad olid liigas alistamatud," jätkas Wenger.

"Oli näha, et enesekindlus langes märgatavalt ning Manchester City viigivärava vaimne mõju oli Meistrite liiga poolfinaalile liiga suur."

Man City - PSG poolfinaali korduskohtumine peetakse Inglismaal järgmisel teisipäeval.