"12 Euroopa juhtivat jalgpalliklubi on tulnud täna kokku, et teatada uue, nädala keskel toimuva võistluse - Superliiga - loomisest," seisis Superliiga kodulehe pressiteates. "AC Milan, Arsenal, Madridi Atletico, Londoni Chelsea, FC Barcelona, Milano Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Madridi Real ja Tottenham Hotspur on kõik asutajaklubid. Lisaks ootame, et kolm klubi ühineks veel esimeseks hooajaks, millega plaanime esimesel võimalusel algust teha."

"Asutajaklubid soovivad alustada UEFA ja FIFA-ga läbirääkimisi, et teha koostööd, mis aitaks nii liigat kui kogu jalgpalli üldisemalt. Superliiga moodustatakse ajal, mil ülemaailmne pandeemia on aidanud kaasa Euroopa jalgpalli majandusmudeli ebastabiilsusele. Lisaks on juba aastaid olnud asutajaklubide eesmärk parandada Euroopa võistluste kvaliteeti ning luua formaat, kus tippklubid ja mängijad saaksid regulaarselt üksteise vastu võistelda. Pandeemia on tõestanud, et kogu Euroopa jalgpallipüramiidi väärtuste ja toetuste suurendamiseks on vaja strateegilist visiooni ja kommertslikku lähenemist.

Võistluse formaat:

* Võistlusel hakkavad osalema 20 klubi. Neist 15 on asutajaklubid ning viis klubi saavad kvalifitseeruda eelneva hooaja tulemuste põhjal.

* Mängud toimuvad nädala keskel ehk kõik osalejad saavad jätkata mängimist ka koduses meistriliigas.

* Hooaeg hakkab augustis alagrupiturniiriga, kus on kaks 10-liikmelist alagruppi. Mõlema grupi kolm parimat kvalifitseeruvad kohe veerandfinaali. Neljanda ja viienda koha võistkonnad selgitavad play-offis välja viimased veerandfinalistid. Kõik play-off voorud peetakse kahemängulises formaadis. Finaal peetakse ühe mänguna ning see toimub maikuu lõpus mõnel neutraalsel staadionil.

Esimesel võimalusel pärast meeste võistlussarja avamist teeme vastava sarja ka naiste jaoks, et naiste jalgpalli edasi arendada.

Uus iga-aastane turniir pakub märkimisväärselt suuremat majanduskasvu ja toetust Euroopa jalgpallile ja seda tänu pikaajalise pühendumusega piiramatutele solidaarsusmaksetele, mis kasvavad üheskoos liiga tuludega. Need solidaarsusmaksed on oluliselt suuremad kui seniste Euroopa võistlussarjade poolt makstavad summad ning eeldatavasti ületavad summad esimese perioodi jooksul 10 miljardi euro piiri."

Pressiteates lisati, et võistlussari ehitatakse üles asutajaklubide enda rahade abil. "Vastutasuks nende pühendumuse eest saavad asutajaklubid 3,5 miljardit eurot, mis aitab neil oma infrastruktuuride investeerimisplaane toetada ning kompenseerida koroonapandeemist tingitud kahjusid," seisis teates.

"Me aitame jalgpalli igal tasemel ning viime selle maailmas õiguspärasesse positsooni," sõnas Superliiga eestvedaja ja juhatuse esimees, Madridi Reali president Florentino Perez. "Jalgpall on ainus globaalne sport maailmas tänu enam kui neljale miljardile fännile ning meie vastutus suurte klubidena on nende soovidele vastu tulla."

"Superliiga avab maailma suurimaid klubisid ja mängijaid kokku tuues Euroopa jalgpallis uue peatüki, mis aitab kindlustada maailmatasemel võistluse ning kasvatab laiemalt finantsilist toetust kogu jalgpallipüramiidis," lisas juhatuse aseesimees, Manchester Unitedi juht Joel Glazer.

Nii UEFA, FIFA kui ka Euroopa juhtivad tippliigad on uue Superliiga hukka mõistnud. Seejuures ähvardavad nad Superliigaga liituvad klubid kõikidest UEFA sarjadest välja visata. Esmaspäeval koguneb Šveitsis Montreux's UEFA täitevkomitee, et edasisi samme arutada.