Veerpalul tuleb tagastada talle 2002. aastal antud Eesti Punase Risti I klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe I klassi teenetemärk. Teenetemärkide seaduse § 13 järgi võib Vabariigi President otsustada teenetemärgi ära võtta, kui inimese hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

Nimelt andis Rahvusvaheline suusaliit FIS andis oma kodulehel teada, et Andrus Veerpalu on nende silmis dopinguga mehkeldamises süüdi.

Lisaks Veerpalule on sporditegelastest võetud teenetemärk ära Veerpalu pikaaegselt treenerilt Mati Alaverilt. Kuulsal suusatreeneril tuli tagastada talle 2001. aastal antud Eesti Punase Risti IV klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe III klassi teenetemärk. Alaver mõisteti tunamullu 14. novembril dopingu tarvitamisele kallutamises süüdi. Ta sai aastase tingimisi vangistuse, katseajaks määrati poolteist aastat.

Lisaks neile on veel 12 inimest pidanud tagastama Eesti Vabariigi presidendi poolt neile määratud teenetemärgid. Erinevatel põhjustel on teenetemärk ära võetud veel Malle Kobinilt, Vladimir Kulikovilt, Jüri Figlovskilt, Sergei Bõstrovilt, Kalev Kangurilt, Ester Tuiksoolt, Toomas Annuselt, Jaan Aitajalt, Villu Reiljanilt, Aivar Otsatilt, Risto Mikael Teinonenilt ja Herman Simmilt.