Financial Fair Play võeti kasutusele umbes kümme aastat tagasi toonaste UEFA juhtide Michel Platini ja Gianni Infantino poolt. Itaalia ajalehe Gazzetta dello Sporti teatel on paljude hinnangul see reegel enda aja ära elanud ning nüüd tahetakse klubidele anda juurde rohkem paindlikkust. Eriti soovitakse klubidele anda vabamaid käsi üleminekuturul.

Reeglite koostamise eest vastutavad isikud arutavad tehtavaid muudatusi reedel, kui videokonverentsi teel räägitakse olukord läbi ka Euroopa parlamendiga.

Kuigi UEFA tahab muudatusi sisse viia, siis esmalt tuleb üksmeel saavutada ka klubidega. Praegu elatakse jalgpallimaailmas reegli järgi, et kulutada tohid just nii palju nagu sa teenida suudad. Nüüd tahetakse paika panna süsteemi, et kulutada tuleks mõistlikkuse piires ja raiskamist tuleks vältida. Reaalsues tähendab see, et klubidele soovitakse kehtestada palgapiirangud. Ühesõnaga soovitakse kehtestada sarnast nö luksusmaksu, mis on tuttav Põhja-Ameerika profiliigadest.

Alles hiljuti anti teada, et Meistrite liiga põhiturniiril osalejate arv tõuseb tulevikus 36 meeskonna peale ning edaspidi moodustatakse üks alagrupp, kus mängima hakatakse Šveitsi süsteemi alusel. Kõik klubid peavad alagrupiturniiril kümme kohtumist.

„Mulle tundub, et hakkame jõudma minu jaoks ideaalse Meistrite liigani. Minu arvates on Šveitsi süsteem imeilus,“ sõnas Torino Juventuse president ning Euroopa Jalgpalliklubide Liidu juht Andrea Agnelli.