Neljapäeval kogunev korvpalliliidu üldkogu töötab tavapärasemast kiiremas rütmis. Koroonaviiruse leviku ajal pole mõistlik korraldada ülipikki arutelusid. Maksimaalselt paari tunniga tehakse läbi organisatsiooni tegevuse jätkumiseks vajalikud toimingud ja kinnitatakse alaliidu uueks presidendiks Priit Sarapuu.

Valimisvõitlust seekord polnud. Pikki aastaid alaliidu juhatuse liikmeks olnud Sarapuu on presidendi kohale ainus kandidaat. Tõenäosus, et teda ametisse ei kinnitata, on olematu. Sarapuu ei plaani revolutsioonilisi muutusi, vaid tahab jätkata Jaak Salumetsa valitsemisajal püstitatud eesmärkide poole liikumist.

Täiendatud:

Sarapuu poolt hääletas 49-st esindatud liikmest 43.

Ainsana korvpalliliidu presidendiks kandideerinud turvafirma G4S Balti regiooni juht Sarapuu on alaliidu juhatusse kuulunud aastast 2012 ning on Eesti korvpallis toimuvaga suurepäraselt kursis.

„Olen harrastajana korvpalli juures olnud 30, toetajana 20, aga korvpall on mu südames olnud terve elu. Tahaksin korvpallist rääkida nii, et vähem oleks mind ja rohkem oleks pildis liikmed ehk kogu võistkond,“ sõnas Sarapuu oma sissejuhatavas kõnes.

Hinnatud tippjuht tunnistas, et varasemalt polnud ta väärikaks presidendiametiks veel valmis. „Olen siiani pidanud neid kingi liiga suurteks. Täna on reaalsus see, et kogu strateegia protsess, mis sai eelmise juhatusega teoks vajab edasiviimist ja muudatusi. Selleks, et muutusi teha peame mõtlema suurelt ja nägema laia pilti.“

Lisaks Sarapuu ametisse nimetamisele kinnitati üldkogul ka uus Eesti Korvpalliliidu juhatus. Sinna kuuluvad Aivo Adamson, Remo Holsmer, Gerd Kiili, Kalle Klandorf, Priit Koit, Kaili Kukumägi, Atso Matsalu, Gert Prants, Liis Sild, Priit Värv ja Jaan Härms.