Hoolimata lühikesest ööunest Riia hotellis (lennujaama mindi juba täna kell 5 hommikul) ja lennul Riiast Malagasse tabanud ohtlikust mootoririkkest, mis sundis tegema ootamatu vahemaandumise Prantsusmaal Bordeaux’s, on meeleolu Saaremaa võrkpallimeeskonna ja nende kaaskonna hulgas jätkuvalt optimistlik ja võitluslik.

Lendu Bordeaux’st Malagasse saatsid naljad stiilis „loodetavasti on sel lennukil kaks töötavat mootorit”. Omajagu segadust oli ka uue lennu eel. Enne äralendu lugesid stjuardessid korduvalt murelikult inimesi üle ja selgus, et keegi Robert polnudki lennukile jõudnud. Kuna tegu polnud võrkpallur Robert Tähega ega Robert Viiberiga ega üldse kellegagi reisiseltskonnast, siis ei lastud sellel episoodil tujul langeda ja lätlaste Air Baltic sai ka aru, et lõpmatuseni ei kannata Robertit oodata. „Praam ka hilinejaid oota,” teatas Helar Jalg – karm, aga tõsi – ja lennuk tõusis õhku. Edasised teated Robertist puuduvad.

Pooleteise tunni pikkune lend Malagasse sujus rahulikult, mootorid nurrusid sedapuhku kenasti algusest lõpuni. Kui lennuk maas oli ja taas kerget käteplaginat kostis, viskas üks fänn nalja: „Enne kui nüüd rabelema hakkame, las keegi läheb vaatab, kas see on nüüd lõpuks Malaga!”

Mõeldud, tehtud. Oli! Lennujaamas ootas saarlasi uhkete Almeria Unicaja kirjadega („11-kordne Hispaania meister, 11-kordne karikavõitja”) buss ja hispaanlasest sohver informeeris tõlgiks kehastunud Saaremaa diagonaalründaja Daniel Macieli vahendusel: sõit kestab 2,5 tundi.

Kuigi tänaseks planeeritud treening Almerias jäi ära ja reis venis kõvasti pikemaks, ei pidanud Maciel seda suureks probleemiks. „Olen harjunud, et ette tuleb ootamatusi,” kostis ta. Bussijuhile kirjeldas ta aga värvikalt neid hetki, kui tõrkuma hakanud mootoriga lennuk tegi ootamatu vahemaandumise Prantsusmaal – Maciel demonstreeris kõnekalt, kuidas ta süda sees peksis.

Optmistlike ajakirjanike hulgas levib teooria, et lennuviperus võib olla märk millestki ilusast. Ka peatreener Ioannis Kalmazidis kinnitas, et see ei tohiks plaane väga sassi lüüa, tähtis on nüüd öösel vaid korralikult välja magada. Neljapäeval Eesti aja järgi kell 21.30 algavas Challenge Cupi 1/8-finaali korduskohtumises vajab Saaremaa 3:0 või 3:1 võitu, 3:2 võidu korral selgitab edasipääseja kuldne geim.