Eesti koondise teine number Jelena Malõgina (WTA 553.) avas oma Fed Cupi karjääri võiduarve, alistades Melanie Klaffneri (WTA 525.) 7:6 (5), 6:2.

Avasetis tuli Malõgina välja raskest 2:5 kaotusseisust ja kallutas pingelise seti kiires lõppmängus enda kasuks. Teine sett oli ühepoolsem ning Malõginal õnnestus realiseerida neljas matšpall.

Seni oli Malõgina kolmel Fed Cupil mängitud aastal saavutanud ühe võidu vaid paarismängust. Nüüd on tal ka üksikmängus nelja kaotuse kõrval võit kirjas.

Teises mängus tulid väljakule koondiste esinumbrid Anett Kontaveit (WTA 22.) ja Julia Grabher (WTA 221.). Kontaveit õigustas oma favoriidistaatust ja võttis kindla 6:1, 6:1 võidu.

Paarismängus kaotasid Saara Orav ja Valeria Gorlatš Melanie Klaffnerile ja Sinja Krausile 2:6, 6:4, 0:6, kuid see kohtumine enam tähtsust ei omanud, sest enne meie mängu oli Itaalia-Kreeka paarismäng juba 38 minutiga läbi saanud ning Eesti edasipääs alagrupist selgunud. Itaalia saavutas Kreeka üle täna 3:0 seljavõidu, võitis alagrupi ja mängib homme play-off'is A-grupis teise koha saanud Horvaatiaga.

Eesti kohtumine A-alagrupi võitja Ukrainaga algab homme kell 13. Esinumbrite üksikmängus läheb Kontaveit vastamisi maailma neljanda reketi Elina Svitolinaga.