Eriliseks teeb tehingu George'i hankimiseks Oklahoma Cityle antud vahetuskaup, mida peetakse NBA ajaloo võimsaimaks paketiks. Clippers saadab Thunderisse andeka mängujuhi Shai Gilgeous-Alexanderi ja kogenud itaallase Danilo Gallinari, kõige magusamad on aga tulevased draft'ivalikud.

Thunder saab Clippersi 2022., 2024. ja 2026. aasta esimese ringi valikuõigused, kusjuures Clippers ei pannud neile peale ühtegi piirangut. Lisaks saab Thunder kasutada seni Clippersi käsutuses olnud Miami Heati 2021. ja 2023. aasta esimese ringi valikuid. Neist 2021. aasta oma on piiranguta, 2023. aasta valik läheb Thunderile ainult juhul, kui see pole 14 esimese hulgas. Järgmistel aastatel võib Thunder siiski valiku endale saada, aga täpsed tingimused pole USA meediasse veel jõudnud.

Lisaks on Thunderil võimalus Clippersiga 2023. ja 2025. aasta avaringi valikud ära vahetada. Thunder loodab, et selleks ajaks on Leonard (praegu 28) ja George (29) juba liiga vanad, et Clippersit kõrges mängus hoida.
Russell Westbrooki ja Paul George'i koostöö sai läbi.

Sarnase, aga pisut nigelama paketi (Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart, kolm esimese ringi valikut ja üks vahetuse võimalus) andis Los Angeles Lakers juuni keskel New Orleans Pelicansile Anthony Davise eest.

Reedeks oli Clippersile selge, et kui nad ei suuda Leonardi kõrvale teist staari tuua, läheb äsjase finaalseeria kõige väärtuslikum mängija Lakersisse ja moodustab koos LeBron Jamesi ja Davisega ilmselt läbi aegade parima kolmiku. Clippers oleks aga hoolimata aastaid kestnud lobitööst jäänud oma linnas endiselt vaeslapse rolli.

Clippersile oli ohtlik ka Leonardi senine koduklubi, NBA meistriks tulnud Toronto Raptors. ESPNi andmetel oleks George olnud nõus koos Leonardiga minema ka Torontosse. Seega sai Thunder Clippersi ja Raptorsi joonele panna ja vaadata, milline pakett on parem.

Thunderi peamänedžer Sam Presti üritas Raptorsile sokutada ka Russell Westbrooki pikka ja ülikallist lepingut, aga Kanada klubi president Masai Ujiri otsustas, et sellist riski pole mõtet võtta ja andis alla. Erinevalt Clippersist polnud Raptorsil võimalik piisavalt magusat paketti kokku panna.

Kõigest hoolimata on Clippersi tiim endiselt korralike mängijatega palistatud. Tagamängijatest on peatreener Doc Riversi käsutuses kaitselõvi Patrick Beverley, noor viskaja Landry Shamet ja viimaste aastate NBA parim pingimees Lou Williams. Äärel aitavad George'i ja Leonardit rollimängijad Maurice Harkless ja Rodney McGruder, keskmängijatest jäi koosseisu pealtpanekumasin Montrezl Harrell.
Clippersi nõuandjat Jerry Westi peetakse Kawhi Leonardi värbamise võtmeisikuks.

Clippersil säilitas ka Horvaatia koljati Ivica Zubaci. Kui Rivers leiab, et korvi alla oleks vaja paremat lauavõitlejat kui Harrell ja atleetlikumat pikka kui Zubac, on klubil võimalik kokku panna ka vahetustehing.

Lakers asus pärast Leonardist ilmajäämist usinalt lepinguid sõlmima. Kokkuleppele jõuti Danny Greeni (2 aastat, 30 miljonit dollarit), Kentavious Caldwell-Pope'i (2 aastat, 16 miljonit), JaVale McGee (2 aastat, 8 miljonit) ja Quinn Cookiga (2 aastat, 6 miljonit).

Lisaks on Lakersi koosseisus rünnakule orienteeritud äär Kyle Kuzma, kaugvisetele spetsialiseerunud Troy Daniels ja veteran Jared Dudley.

Täiendus: laupäeva õhtul sõlmiti lepingud ka tsentri DeMarcus Cousinsi (1 aasta, 3,5 miljonit) ja mängujuhi Rajon Rondoga (2 aastat, summa teadmata). Nimede poolest ollakse nüüd Clippersist ees, aga nii Cousinsi kui ka Rondo karjääri on saatnud tõsised vigastused ja käitumisprobleemid. Viimastel aastatel on konflikte siiski vähem olnud. Ent Rondo stiil ei sobi Jamesiga - rünnakul peab pall palju tema käes olema ja ta on tagamängijatest endiselt NBA kehvimate kaugviskajate seas.

Raptorsi aeg NBA tipptiimina sai aga läbi. Heal juhul võivad nad idakonverentsis jõuda teise ringi, aga Milwaukee Bucksile ja Philadelphia 76ersile neist vastast pole. Õnneks saavad nende veteranide lepingud 2020. aasta suvel läbi ja klubil on võimalik alustada puhtalt lehelt.