Tuleb muidugi meeles pidada, et ainult kõhulihaste treenimine ei aita saavutada head vormi. See olgu pigem lisatreening muu trenni ja tervisliku toitumise kõrval. Kui aga liigud muidu regulaarselt, siis ei tee paha mõnele piirkonnale spetsiifilisemat tähelepanu pöörata. Edu toob järjepidevus ja tulemused on sinu enda kätes.

300 ABS
Laadin alla kõhulihased tugevaks treenida lubava äpi 300 ABS, mille puhul enim meeldib, et enne kui kõhulihaseid „kütma” hakatakse, tuletatakse meelde, et lihaste treenimisele peaks eelnema soojendus, ning näidatakse ette ka kümmekond selleks sobivat harjutust (kahes järgmises äpis, mida testisin, seda võimalust pole). Paraku ongi soojendusharjutused ainsad, mida pakutakse ja animeeritult näidatakse, sest selgub, et ülejäänud treening põhineb istessetõusudel, mille kohta, tõsi küll, on antud ka väike kirjeldus koos õpetusega, kuidas neid teha ja mida sooritusel jälgida.

Selleks, et valida endale sobiv treeningprogramm, tuleb kasutajal teha test ja proovida, kui palju istessetõuse ta jõuab korraga järjest teha. Maksimaalne istessetõusude arv määrab iga päev tehtavate istessetõusude korduste arvu – näiteks kui oled suuteline korraga tegema vähem kui kümme istessetõusu järjest, on tegu kõige madalama tasemega „istessetõusude arv testis 1–10”. Raskusastmeid, mille vahel valida, on 21, eraldi tasemed on neile, kes jõuavad teha järjest 11–20, 21–30, 31–40 jne istessetõusu. Kõige kõrgem ehk 21. tase on mõeldud neile, kes suudavad korraga teha vähemalt 300 istessetõusu.

Koormused konti ei murra
Koormustest rääkides, kes valib kõige nõrgema taseme (testis maksimaalne istessetõusude arv alla kümne), peab esimesel päeval tegema istessetõuse paari kaupa, saades koos pausidega neid treeningu jooksul kokku 16. Need, kes jõuavad testis teha maksimaalselt 50 istessetõusu, teevad kava järgi esimesel päeval vastavalt 76 istessetõusu ja need, kes jõudsid testis teha 100 istessetõusu, alustavad kava esimesel päeval 130 istessetõusuga. Ehk endale sobiva koormuse leiab iga huviline.

Kui mõnel päeval ei jõua kõiki harjutusi ära teha, pole mõtet meelt heita, vaid saab järgmisel päeval pooleli jäänud kava korrata, pärast mida on lubatud programmiga edasi liikuda.
Kuna lühike igapäevane treening ei vaja otseselt puhkepäevi, on kava koostatud nädalas kuue päeva jaoks. Seitsmes päev on ette nähtud selleks, et oleks võimalik end uuesti testida – maksimaalne istessetõusude arv näitab, kas on võimalik liikuda edasi järgmisele või ülejärgmisele tasemele või pole treenitus veel nii hea.