Teeneka õpetaja ja treeneri mälestusvõistluste kaudu soovivad Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, Spordiürituste Korraldamise Klubi ja Eesti Kergejõustikuliit koostöös oma partneritega edasi kanda tema pärandit Eesti kergejõustikus. Seda silmas pidades on teisipäevane kergejõustikuõhtu kõikidele spordisõpradele tasuta.

Homsel rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul näeb Tartu publik Eesti rekordiüritusi, tiitlivõistluste normatiivide ründamist ning mitmeid põnevaid duelle seitsme riigi sportlaste esituses. Kell 16.15 meeste kuulitõukega algaval võistlusel on peaaladena kavas „Martini” alad – hüpped ja sprint. Lisaks toimuvad 60m jooksud Tartu parimatele noorjooksjatele.

Eesti rekordinaine Ksenja Balta püüab oma trumpalal kaugushüppes täita nii sisemaailmameistrivõistluste normatiivi (6.75), kui olümpianormi (6.70). Talle pakub konkurentsi tugev ukrainlanna Anna Lunova (isiklik rekord 6.61).

Naiste teivashüppes nädala eest Eesti rekordi 4 meetri ja 30 sentimeetrini viinud Reena Kollil on kindlaks sihiks uus rekord ja Euroopa meistrivõistluste normatiivi (4.40) ründamine. Konkurentsi uute kõrguste poole püüdlemisel pakuvad Eesti esinumbrile tartlanna Margit Kalk (isiklik rekord möödunud nädalast 4.10) ja Valgevene ning Läti hüppajad.

Meeste kaugushüppes on Henrik Kutbergi ja tartlase Hans-Christian Hausenbergi peamine rivaal esikohaheitluses Läti kaheksameetrimees Elvijs Misans.

Meeste kõrgushüppes saab eestlaste kõrval näha Leedu rekordimehe Raivydas Stanyse (isiklik rekord 2.31, EM hõbe 2012) sooritusi. Naiste kõrgushüppes on favoriidiks Grete Udras. Kuulitõukes teeb avastardi Eesti esinumber Kristo Galeta, kelle eesmärk on EM norm 19.75. Tugevat konkurentsi pakuvad kahe viimase EM-i finalist Marco Fortes Portugalist (isiklik rekord 21.02) ja Mesud Pezer Bosniast (isiklik rekord 19.99).

60m jooksus ja tõkkesprindis tulevad starti Eesti parimad kiirjooksjad. 

Võistluste ajakava, tulemused ja operatiivne info kodulehelt: www.kuldliiga.ee