Pärast laupäeva rallit juhtinud Sebastien Ogier tegi kolmandal etapil järjest sõiduvea ja pidi eelviimasel ehk 17. kiiruskatsel katkestama. Etapi võitis lõpuks Hyundai sõitja Ott Tänak, kes edestas Elfyn Evansit (Toyota) seitsme sekundiga. Kolmandaks jäi MM-sarja liidrina jätkav Thierry Neuville (Hyundai).

„Oli taas must pühapäev, sel sügisel juba kolmandat korda, kui võtta arvesse ka Jyväskylä ja Kreeka võistlused. Ilm läks pimedaks ja õhkkond oli nukker,“ tunnistas Latvala ralli järel, vahendab Ilta-Sanomat.

Ogier’ kaotatud punktide tõttu jääb Toyota tootjate MM-sarjas Hyundaile alla 15 silmaga.

„Individuaalne meistritiitel on nüüd kaotatud. Õnneks suutsid poisid veidi [tootjate seisu] päästa. Tugev esitus Takamotolt [Katsuta] ja ka Elfynilt pühapäeval.“

Toyota meeskonna poole kohaga sõitjad Ogier ja Kalle Rovanperä on sel hooajal mõlemad kolm korda katkestanud, mis on meeskonnalt palju punkte röövinud.

„See on külm tõsiasi, selle vastu ei ole midagi teha. Sõidetud on kõvasti, aga siis on ka vigu ette tulnud. Kui kogu programmi kaasa ei tee, tuleb rohkem riske võtta,“ arvab Latvala.

„See on olnud üsna eriline hooaeg. Meil on ühe aasta jooksul olnud päris palju tõuse ja mõõnasid ning oleme kogenud palju dramaatilisi hetki. Varasematel aastatel pole neid palju olnud,“ mõtiskles Latvala Rallit.fi-ga rääkides.

Autoralli MM-sarja viimane etapp peetakse novembri lõpus Jaapanis. Neuville edestab hetkel tiimikaaslast Tänakut 25 punktiga, maksimaalselt on veel võimalik teenida 30 silma (Vaata punktiseisu).