Rahvuste liiga eelmises voorus kodusel Wembley`l Kreekale 1:2 kaotanud inglased tegid Soomega mänguks algkoosseisus koguni kuus vahetust. Teiste seas tõi ajutine peatreener Lee Carsley platsile ka uue väravavahi, kui asendas Jordan Pickfordi Dean Hendersoniga.

Inglased pääsesid juhtima 18. minutil, kui Prantsusmaal Lille`i klubi esindav Angel Gomes leidis hea sööduga Jack Grealishi, kes saatis palli soomlaste võrku.

74. minutil jõudis täpse karistuslöögiga sihile vasakkaitsjana mänginud Trent Alexander-Arnold ning kümme minutil hiljem lõi inglaste kontrarünnakul kolmanda palli võrku Declan Rice. Soomlaste auvärava lõi 32 000 pealtvaataja ees 87. minutil Arttu Hoskonen.

„See oli positiivsem esitus kui Wembley`l võõrsilmäng. Suutsime palli hoida ja me ei pidanud nii pikki perioode madalal kaitses istuma,“ sõnas Hoskonen hiljem Soome ajakirjandusele.

Kreeka võitis teises sama alagrupi mängus Iirimaad 2:0 ja juhib nüüd gruppi täisedu ehk 12 punktiga. Inglastel on nelja vooru järel 9 ja Iirimaal 3 punkti. Soomlased on kaotanud kõik neli mängu.

B-divisjoni kolmandas alagrupis alistas Austria liidrite mängus Norra koguni 5:1. Kaks väravat lõi Marko Arnautovic. Austerlased suutsid oma kodupubliku ees kuival hoida ka Manchester City ründetähe Erling Haalandi.

„See on piinlik, lihtsalt piinlik,“ ütles kohtumise järel Inglismaa kõrgliigas Burnley klubis mängiv norralane Sander Berge NRK-le.

Kuna Sloveenia alistas teises sama grupi mängus võõrsil Kasahstani 1:0, on nüüd nii Austrial, Norral kui Sloveenial 7 punkti.

Täna õhtul kell 21.45 võõrustab Eesti koondis Lillekülas Rootsit.