Nimelt pole ralliässadele meeltmööda, kuidas FIA on otsustanud viimastel nädalatel sõitjaid suukorvistama hakata. Esmalt langes ohvriks just Ogier, kes sai Kreekas kriitilise kommentaari eest tingimisi 30 000 euro suuruse rahatrahvi ning seejärel karistati ühiskondlikult kasuliku tööga ka F1-sarjas sõitvat Max Verstappenit. Mäletatavasti flirtis rahatrahviga ka Tänak, kuid avalik vabandus päästis ta Läti rallil halvimast.

Juba Tšiili ralli testikatsel võtsid Ogier ja Tänak seisukoha, et igaks juhuks on targem vaikida ning sama joont on mehed hoidnud ka ralli alguses.

Tänak SS1 järel: „Me ei saa palju rääkida, praegu on kõik positiivne.“

Tänak SS2 järel: „Meil ei lähe väga hästi ja ma ei saa kommenteere jagada.“

Tänak SS3 järel: „Meil on kõik hästi. Hommik on samuti hea olnud.“

Ogier läks provotseerimisega kohati isegi kaugemale, lausudes avakatse järel pelgalt: „Hea algus.“

Teise kiiruskatse järel sedastas prantslane: „Tere hommikust, aga mul pole väga millestki rääkida.“ Mille peale tahtis WRC reporter teada, kuidas oleks võimalik Ogier rääkima saada. Kaheksakordne maailmameister ei jätnud aga jonni, vastates: „Vabandust, ma ei kuulnud teid.“

Kolmandal kiiruskatsel kaotas Ogier rehvivahetuse tõttu kõvasti aega ning ei suvatsenud finišis isegi kiivrit peast võtta, mistõttu oli ta napisõnalist vastust sisuliselt võimatu tuvastada.

Saab olema huvitav näha, milline on FIA ametnike reaktsioon ning kas Ogier ja Tänak kutsutakse näiteks vaibale.