Läti ralli 14. kiiruskatsel juhtus kahetsusväärne intsident, kui Elfyn Evansi väljasõidu tagajärjel purunenud täispuhutav ja üle tee kõrguv reklaamkaar kokku kukkus ning Ott Tänak sellele järgmise sõitjana täiel kiirusel otsa põrutas.

„See iseloomustab võistluskeskust. Ilmselt nad nautisid head toitu ja head veini, sest tee oli blokeeritud ja auto tulemas? Aitäh, võistluskeskus, et te hoolitseteme meie eest!“ kommenteeris Tänak RallyTV-le, kui oli tühjaks vajunud reklaamkaare autolt eemaldanud ja masina sõidukorda saanud. „Me oleme terved. Aga kurat võtaks, kaamerast on hästi näha, et tee on blokeeritud ja katse jätkub. Loodetavasti oli vein hea...“

Nüüd tegid Läti ralli korraldajad koos FIA ja Hyundaiga ühisavalduse, kus kinnitati, et Tänak reageeris laupäeval üle ja tunnistas oma viga.

„Ott Tänak ja Hyundai tiimiliige kohtusid FIA esindajatega, et analüüsida olukorda, mis oli kõigi arvates potentsiaalselt ohtlik. Tänak nõustus, et tema kommentaarid polnud spordiala huvides, kuid samas olid need tehtud kõigest mõni hetk pärast vahejuhtumit. Ta vabandas oma sõnavõtu pärast, kuid oli täpsemate asjaolude väljaselgitamisest huvitatud,“ seisis teadaandes, et FIA on alustanud täiendavat uurimist. „Kõik kolm osapoolt teevad koostööd, et intsidenti paremini mõista ja et meie spordiala turvalisus paraneks. See on FIA jaoks ülimalt oluline.“

Tänak lõpetas Läti MM-ralli kolmandal kohal, teenides kokku 22 punkti. MM-sarja üldarvestuses kerkis eestlane teiseks, tiimikaaslane Thierry Neuville edestab teda kaheksa punktiga.

Autoralli MM-sari jätkub augusti alguses Soome, hooajale tõmmatakse joon alla novembri lõpus Jaapanis.