Sarnaselt eelmisele hooajale osalevad kõrgliigas HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Viljandi HC, Mistra, tiitlikaitsja Põlva Serviti ja uustulnuk Viimsi/Alexela. Paraku pole aga tänavu võistlustules HC Tallinnat ja SK Tapat.

Kui pealinna klubi jääb eemale võistluskeelu tõttu, siis Tapa langetas otsuse vabatahtlikult.

„Mingil hetkel suutsime poistele stipendiume maksta, aga me ei suutnud seda taset hoida. Samuti jäi sisse väike auk, kust oleks noori peale tulnud ja ühel hetkel meil ei jätkunud mängijaid, kellega meistriliigas mängida,“ selgitas Jaanis.

„Üritasin kevadel poistega rääkida ja oleksin riskinud, kui mul oleks õnnestunud neid poisse kodus hoida, aga nende huvi oli mängida Balti liigas ja eurosarjas ning sellele polnud mul midagi vastu panna. Isegi siis, kui oleksin saanud nad nõusse, olid mõned positsioonid äärmiselt nõrgalt kaetud. Kui oleksin riskinud ja pannud välja meistriliiga võistkonna, siis oleksime ikkagi suhteliselt kehvasti komplekteeritud olnud,“ jätkas Tapa juhendaja.

„See oli valus otsus, kuid siis jõudsime järeldusele, et mängime esiliigas. Esiliigas on positiivne see, et noored saavad natuke jõukohasemaid mänge ja kindlasti saame võidulõhna nuusutada. Nii et jah, meil ausalt öeldes ei jätkunud kvaliteediga mängijaid. Viie-kuuekesi alustada... Noh sellega ei tule välja. Meeskonnas peab ikkagi vähemalt 20 kvaliteediga mängijat olema,“ sedastas Jaanis.