Hyundai Motorsport on viimased kümmekond aastat löönud kaasa autoralli MM-sarjas ning osalenud aastaid ka ringrajasarjas TCR (Touring Car Racing). Viimastel kuudel on sahistatud, et Hyundai kaalub oma programmi alustamist ka WEC sarjas.

Neljapäeval tuligi sellele ametlik kinnitus. „Oleme põhjalikult analüüsinud LMDh (Le Mans Daytona h, WEC võistlusklass - K.R.) võimalusi ning leidsime, et see sobib kokku meie ambitsioonidega motospordis. Kestvussõit annab suurepärase võimaluse näidata Genesisi piirikompavat tehnoloogiat,“ seisis teates.

Küll aga pole pressiteates avaldatud, millal Hyundai WEC sarjaga liitub ning mis šassiid nad kasutama hakkavad.

Mida see tähendab Hyundai WRC programmile?

Pressiteatest ei selgu ühtlasi, kas ja kuidas mõjutab Hyundai värske otsus nende võistlusprogramme autoralli MM-sarjas või TCR-is.

Mainekas ralliportaal DirtFish kirjutas alles eelmisel nädalal, et osade allikate andmetel kavatseb Hyundai 2025. aasta lõpus WRC-st lahkuda ning rohkem investeerida just WEC-sarja.

Hyundai Motorsporti president Cyril Abiteboul on varem öelnud, et 2025. aastal keskendutakse ilmselt WRC-le ja WEC-le võrdselt. Kuulujuttude kohaselt on õhus variant, et Hyundai tehasetiimi alates 2026. aastast WRC-sarjas enam pole, aga i20 N Rally1 autod ei kao kuhugile. Nimelt on spekuleeritud uue eratiimi loomisega.

„Kui see sobib meie strateegiaga, siis jah,“ vastas Abiteboul küsimusele, kas eratiimi loomine on võimalik. „Kõigepealt peame üldse strateegia paika panema. Ja kui eratiim sellega sobib, oleme teostuse ja toimimismudeli osas avatud meelega.“