31-aastase ääremängija osas kirjutas välismeedias alles eelmisel nädalal, et ta on valmistumas uueks NBA hooajaks Golden State Warriorsi juures. Lätlasel veel ametlikku lepingut seitsmekordse NBA meistriga polnud.

Viimastel päevadel teatasid aga erinevad väljaanded, et Bertans on otsustanud liituda hoopis uue BC Dubai tiimiga, mis hakkab tuleval hooajal mängima Aadria liigas. Esimesena kirjutati Bertansi üleminekust Kreeka meedias.

NBA eksperdi Marc Steini andmetel pakub värskelt loodud klubi Bertansile mitmeaastast lepingut. Kontrahtis olla aga klausel, mis lubab tal teatud tingimustel NBA-sse naasta. Dubai klubiga on praeguseks lepingud sõlminud Nate Mason, Leyton Hammonds, JaCorey Williams (kõik USA), Aleksa Uskukovic, Nemanja Dangubic, Danilo Andušic (kõik Serbia), Klemen Prepelic (Sloveenia), Awudu Abass (Itaalia), Thirdy Ravena (Filipiinid), Bora Yasar (Türgi), Ahmet Düverioglu (Türgi/Jordaania) ja Leon Radoševic (Horvaatia).

Võimalikust Dubai klubi liitumisest Euroliigaga on räägitud juba viimased paar aastat. Meedias on spekuleeritud, et BC Dubai siirdumine Euroopa tugevaimasse klubisarja võib teoks saada hooajal 2025/2026. Loe ka: Korvpalli Euroliiga laienebki kõrbesse. Kahjuks või õnneks isegi arvatust varem

Davis Bertans veetis NBA-s viimased kaheksa hooaega. Selle aja jooksul mängis ta San Antonio Spursi, Washington Wizardsi, Dallas Mavericksi, Oklahoma City Thunderi ja Charlotte Hornetsi ridades. Isiklikus plaanis oli tema jaoks kõige edukam hooaeg 2019/2020, kui ta viskas Wizardsi särgis põhiturniiril keskmiselt 15,4 punkti mängus.

Euroopas mängis ta viimati aastatel 2014-2016 Baskonia eest. Bertansile on Aadria liiga Euroopa-aastatest tuttav. 2013. aastal aitas ta Belgradi Partizani liiga võitjaks.