Topkini viis kaheksa parema hulka eelujumiste kuues aeg 46,24. Õhtul peetud finaalis sai ta kirja aja 47,03, mis andis seitsmenda ja ühtlasi Pariisis Eesti paralümpiakoondise parima.koha. Eestlase isiklik rekord on ligi nelja sekundi võrra kiirem.

Kuld läks venelasele Roman Ždanovile (42,30), teiseks tuli mehhiklane Angel Camacho Ramirez (42,70) ja kolmandaks tšehh Arnost Petracek (43,96).

„Start läks väga hästi. Olen väga tänulik, et Soome kergejõustikutreener Jari Nordblom mulle appi tuli. Ujumine oli paraku päris raske,“ rääkis Topkin võistluse järel Eesti paralümpiakomitee pressiteate vahendusel.

„Seitsmes koht on, mis ta on. Finaali ma pääsesin ja sain eestlastest paralümpial parima koha - selle üle olen rahul. Oma suurimates unistustes oleks muidugi tahtnud natuke paremaid kohti, aga täna ei tulnud välja. Pariisi paralümpia tsükliga olen rahul. Alates homsest pööran pilgu Los Angelese suunas,“ lisas ta.

Pimedate jalgpalli meeste finaalis (videos alates 2:48.00) alistas Prantsusmaa finaalis penaltiseerias 3:2 Argentina. Normaalaeg lõppes 1:1. Meeste ratastoolikorvpalli finaalis (videos alates 4:49.00) oli USA skooriga 73:69 üle Suurbritanniast.

Enne võistlust: Topkin uskus endal olevat medališanssi. Viimati võitis Eesti paralümplane medali 2008. aasta Pekingi mängudelt.

„(Medali)šanss on. Tase on tipus väga kõva. Teoorias peaksin oma viis aastat tagasi ujutud isikliku rekordiga olema poodiumi konkurentsis. Samas on rekord viis aastat vana ning ma pole päris seda taset viimastel aastatel kätte saanud,“ sõnas Topkin Pariisi OMi eel Delfile.

Eilsel võistluspäeval osales Susannah Kaul (S10) naiste 100 m seliliujumises ja sai tulemusena kirja 1.17,76. See andis kokkuvõttes 13. koha ega viinud õhtusesse finaali. Kaheksa tugevama hulka oleks viinud aeg 1.11,91. 50 m vabaltujumises sai Kaul ajaga 29,76 15. koha.