Duplantis oli päev enne Zürichi võistlust katsunud 100 meetri jooksus rammu Norra tõkkeässa Karsten Warholmiga ning saavutas kindla võidu ajaga 10,37. Warholm loobus pärast seda Zürichi etapi 400 meetri tõkkejooksust, Duplantis otsustas aga teivashüppes kaasa teha.

„Ma teadsin, et pärast 100 meetrit on raske võistelda, kuid ma ei arvanud, et see nii karm saab olema,“ ütles Duplantis Aftonbladetile. „Mul on kõikjal krambid, isegi kohtades, mille olemasolust ma ei teadnud. Aga ma ei kahetse midagi.“

Duplantise mänedžer Daniel Wessfeldt ütles, et rootslase öö vastu neljapäeva oli olnud üsna ränk. „Ta oksendas pool ööd pärast saja meetri jooksu. Ma ei tea, kas see oli midagi, mida ta oli söönud, või võistlusstress. Tema osalemine Zürichis oli mõnda aega ebakindel,“ ütles Wessfeldt.

Duplantis võitis sel hooajal esmakordselt teivashüppevõistluse, ilma et oleks kuut meetrit ületanud. Temaga sarnaselt sai tulemuse 5.82 kirja ka ameeriklane Sam Kendricks, kuid kuna tema sai oma algkõrgusest jagu teisel katsel, võttis võidu Duplantis. Kõrgusest 6.02 kumbki mees enam üle ei saanud.

„See võit väga veenev ei olnud, aga saja meetri jooksus oli küll,“ lausus Duplantis, kes oli oma ajaga 10,37 väga rahul.

400 meetri tõkkejooksu maailmailmarekordiomanik Warholm tuli üle finišijoone ajaga 10,47.