Reedel on seega kavas kaks mängu: kell 17 Kalev/Cramo - Pariis ja kell 20 Napoli - Bilbao. Korraldaja Delfi Meedia AS vabandab. Korraldajate sõnul ostetakse pilet soovi korral tagasi, aga tänane pilet kehtib ka reedesel mängupäeval mõlemaks kohtumiseks. Kel on piletitega probleeme, võtke ühendust Piletitaskuga.

BC Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kase sõnul arvavad spetsialistid, et peamine platsi niiskeks muutumise põhjus on kondents, millele aitavad kaasa viimaste päevade soojad ilmad. Põrand pandi Tondiraba halli maha kolmapäeva hommikul ja see vajab veel pisut aega, et temperatuurid ühtlustuksid.

Kuigi Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti allolevas teadaandes seisab, et ilmselt on väljak millegagi määrdunud ja vajab erakorralist puhastamist, siis Kase sõnul see tõenäoliselt nii pole. Viimati kasutati Tondiraba hallis korvpallipõrandat mais Eesti meistriliiga finaali viimases mängus ja selle järel põrandat puhastati.

Homseks loodetakse probleem kõrvaldada.

„Kõige rohkem kannatab just fänn, kes oli kohale tulnud ja loodetavasti saame reedel selle heastada,“ sõnas kalevlaste peatreener Heiko Rannula.

Tondiraba halli haldaja Tallinna linna selgitus

„Tondiraba jäähallis täna ära jäänud korvpallikohtumine BC Kalev/Cramo ja Pariisi meeskonna vahel oli põhjustatud väljaku libedusest. Kuna temperatuur oli halli põranda pinnal korduvate mõõtmiste juures 14-16 kraadi ja enamgi, ei saanud libedus tekkida kondensist. Kui põranda pinnal on sooja enam kui 12 kraadi, siis kondensi ei teki,“ selgitas Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti juhataja asetäitja Ivar Jurtšenko.

„Tõenäoliselt on väljak millegagi määrdunud ja vajab erakorralist puhastamist. Tondiraba jäähall kui võistluspaik vabandab kõigi külastajate ees, kellel jäi oodatud korvpallimäng nägemata. Halli süüd mängu ära jäämises otseselt ei ole. Üheskoos korraldajatega loodame kiirkorras leida lahenduse, et tänane mäng saaks igal juhul peetud homme,“ lisas ta.

Delfi turundusjuht: turniir kindlasti toimub, vajadusel mängitakse mujal

„Meil on publikust, kes oli juba saali tulnud, väga kahju. Korraldajatena olime meeskondadega sama meelt, et me ei hakka mängijate tervisega riskima, kui libeduse oht tekkis,“ kommenteeris Delfi turundusosakonna juht Heili Teder.

Ta lisas, et päeval tegi Tondirabas trenni Napoli, kes aga väljaku üle ei kaevanud. Nende trenn lõppes 16.30. Mis niiskuse väljakul tekitas, pole siiani teada.

„Ühel hetkel, ca 1,5 tundi enne mängu hakkas platsile tekkima niiskeid kohti. Me hetkel veel ei tea, kas seda põhjustas temperatuur õues, temperatuuri kõikumine saalis või midagi kolmandat. Treeningu ja uste avamise vahel tehti plats kuiva lapiga üle, mis on tavapärane käitumine, nii on Tondiraba jäähallis mänge korraldanud nii koondis kui ka Kalev/ Cramo.“

Põrand ise pandi paika juba eile kell 11. Nüüd, kus publik on saalist lahkunud, pesti põrand uuesti üle ning see kuivab öö läbi. „Aeg aitab ja on aidanud ka varem, jäähall harjub uue temperatuuri ja olukorraga,“ lisas Teder.

„Turniir kindlasti toimub. Vajadusel toimub mäng mujal. Delfi vahendusel saab kõige kiirema informatsiooni.“

Enne turniiri:

Kalev/Cramo peatreenerile Heiko Rannulale valmistab turniir suurt rõõmu, sest eelmisel hooajal jäi tugevatest treeningmängudest vajaka ja seetõttu komistati FIBA Meistrite liiga kvalifikatsioonis kohe esimesel tõkkel. Mõne nädala pärast Türgis soovitakse aga mõistagi vigade parandus teha ja alagruppi välja purjetada.

„Kodusel Delfi turniiril on tõesti väga kõvad vastased, aga seda me tahtsimegi, sest pole mõtet ennast lollitada. Eelmisel aastal meil oli probleem, et lõime treeningmängudes kerged vastased maa alla, aga kvaliteedist jäi puudu. Nüüd proovime kohe suured suutäied ette võtta ja ehk õnnestuvad tänu sellele ka FIBA mängud paremini,“ sõnas Rannula Delfile.

Samas ei lähe Kalev/Cramo kodusele sõprusturniirile pelgalt kogemusi hankima, Euroliiga klubile plaanitakse korralik lahing anda. „Loomulikult on põhifookus enda asjadel, aga ma ei taha kunagi saata mängijaid platsile sellises olukorras, kus nad pole ette valmistatud,“ selgitas Rannula, et vastaseid analüüsitakse ka treeningmängude puhul. „Infot on ehk tavapärasest vähem, aga peamised asjad käime kindlasti üle, siis õnnestuvad enda asjad ka paremini.“

Epicbet Cupi ajakava:

Reede 06.09:
Kell 17:00 BC Kalev/ Cramo vs Paris Basketball
Kell 20:00 Napoli Basket vs Bilbao

Laupäev 07.09:
Kell 17:00 3. - 4. koha mäng
Kell 19:45 Finaalmäng