Sõprusturniir toimub nii-öelda Final Four formaadis. Loosi tahtel lähevad ühes poolfinaalis vastamisi Kalev/Cramo ja Pariis ning teises Bilbao - Napoli. Üks poolfinaal on kavas neljapäeval ehk 5. septembril, teine reedel. Laupäeval lähevad omavahel vastamisi mõlema matši kaotajad ning võitjad.

Kes on Cramo vastased?

Bilbao Basket on eestlastele tuttav läbi Kristian Kullamäe, kes seal äsja tiimiga uue lepingu sõlmis. Eduka aasta teinud Kullamäe viskas lõppenud hooajal Hispaania meistriliigas keskmiselt 10,1 punkti, võttis 2,3 lauapalli ja andis 1,9 resultatiivset söötu mängu kohta. Bilbao lõpetas eelmise hooaja Euroopa tugevaimas meistriliigas 13. kohal.

Napoliga liitus hiljuti Kaspar Treier, kes viimased hooajad pallis Sassari Dinamos. Treieri uut koduklubi, valitsevat Itaalia karikavõitjat juhendab Poola koondise peatreener Igor Milicic. Horvaatiast pärit korvpallitreener tuleb koos Poola koondisega Eestisse ka novembrikuus, kui Eesti võõrustab vastaseid 2025. aasta EM-i valikmängus. Milicici ja Poolaga on eestlased viimastel aastatel omajagu kokku puutunud, sest mullu mängiti samas olümpia valikturniiril ja enne seda 2023. aasta MM-i valiksarjas. Napoli selle suve nimekaim ost on kogenud Kanada mängujuht Kevin Pangos, kes on Euroliigas esindanud näiteks Kaunase Žalgirist, Barcelonat ja Milano Olimpiat.

Pariisi Basketball on Euroopas uus tõusev jõud. Pariislaste klubi võitis tänavu EuroCupi, millega tagati koht Euroliigasse. Euroliigasse jõudis Pariisi Basketball hinnatud soomlase Tuomas Iisalo käe all, kes siirdus NBA-sse Memphis Grizzliesi abitreeneriks.

Meeskonnas võttis ohjad üle brasiillane Tiago Splitter, kes 2014. aastal San Antonio Spursi ridades NBA meistriks tuli. Pariis on Splitterile esimene klubi, kus ta peatreenerina tegutseb. Mängijakarjääri järel töötas ta nii Brooklyn Netsis kui Houston Rocketsis abitreenerina.

Pariisi tiim loodi ametlikult 2018. aasta juulis ja juba paar kuud hiljem hakati mängima Prantsusmaa tugevuselt teises liigas. Hooaeg 2020/21 lõpetati Prantsusmaa esiliigas teisena ja sellega oli kõrgliigakoht käes.

Eelmisel hooajal jõudis klubi kohalikel meistrivõistlustel finaali, kus kaotati Euroliiga tipule Monacole. Küll aga võideti kohalik karikasari ning EuroCup, kus seljatati finaalis teine Prantsusmaa võistkond Bourg.

Eestlastele on Pariisi koosseisust tuttavamad nimed Põhja-Makedoonia kodakondsusega ameeriklane T.J. Shorts ja soomlane Mikael Jantunen. Pariisi klubist tegemistest kirjutas Delfi pikemalt kevadel.

Turniiri korraldab Delfi Meedia, võistluse nimitoetaja on Epicbet. Pääsmeid saab osta Piletitaskust.