Varasematel EM-idel on olnud nii, et kui paaril mängijal on turniiri lõpuks sama palju väravaid, võetakse kõrvale väravasöödud. Kui ka need on võrdsed, saab tiitli mees, kes väiksema hulga mänguminutite jooksul oma saldoni jõudis.

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA otsustas aga EM-i finaal eel reegleid muuta. Tänavu enam väravasööte ega mänguminuteid võrdlema ei hakata.

Tänase tiitlimatši eel on kolme värava peal kuus meest: Cody Cakpo (Holland), Harry Kane (Inglismaa), Dani Olmo (Hispaania), Jamal Musiala (Saksamaa), Georges Mikautadze (Gruusia) ja Ivan Schranz (Slovakkia). Kuuikust saavad saldot kasvatada tänases Hispaania ja Inglismaa vahelises finaalis mõistagi Kane ja Olmo. Kui aga emb-kumb täna väravat ei löö, lähebki parima skoorija tiitel jagamisele.

Samas on kahe värava peal inglastest Jude Bellingham ning hispaanlastest Fabian Ruiz. Kui neist keegi ühe värava lööb ja Kane ega Olmo võrku ei sahista, võib Kuldse Saapa auhind minna jagamisele juba seitsme-kaheksa mängija vahel.

Hispaania ja Inglismaa vaheline finaal algab Berliini olümpiastaadionil kell 22.00. Delfi kajastab tiitlimatši otseblogi vahendusel.