Delfi Rally Estonia kohtunikud jagasid reedel välja esimesed karistused, sealhulgas mitu meest jäid teedega tutvumise ajal vahele kiiruse ületamisega. Kõige raskemaga jalaga olid Ford Fiesta Rally4 masinaga sõitev rootslane Adam Grahn ja Toyota Yaris Rally2-ga EM-sarja kokkuvõttes seitsmendat kohta hoidev soomlane Mikko Heikkilä, kes 30 alas sõitsid vastavalt 65 ja 57 km/h.

Vastavalt FIA rahvusvahelistele reeglitele peavad sõitjad järgmise 48 tunni jooksul neile maksma vastavalt 875 ja 650 eurot trahviraha. Viie kiiruseületaja hulgas ühtegi eestlast polnud, aga nende seas oli meie lõunanaaber Mārtiņš Sesks. 50 alas 61-ga sõitnud lätlane on alates reedest 250 euro võrra vaesem.

Mure oli ka EM-sarja juhtival Mathieu Franceschil, kelle jälgimissüsteem RSLite neljapäeval alates hommikul poole üheksast ei töötanud. Nii kutsusid korraldajad vaibale kaardilugeja Andy Malfoy ja tiimi esindaja Sacha Jordani.

Kaardilugeja väitel olid nad enda teada läbi hotspoti ehk mobiilse kuumkoha RSLite rakenduses sees ning neil polnud aimugi, et asi ei toimi. Korraldajate sõnul pidanuks masinas olijad ekraanil nägema teadet „Waiting for server“ ehk „Serveri ootel“, mis vihjab internetiühenduse kadumisele.

Kuna ülekuulamisel andmeside taasloodi, siis oli näha, et ekipaaž polnud jälgimisseadet kuskilt otsast nimme lõhkunud või välja lülitanud. Nii pääses Mathieu Franceschi – Andy Malfoy duo sel korral noomitusega. Täpselt sama internetiühenduse kadumine tabas neljapäeva pärastlõunal Heikkilät ning ka soomlane sai kohtunikelt noomituse.