Reedese linnakatse võitis EM-sarja tiitlikaitsja Hayden Paddon (Hyundai i20 Rally2), aga laupäeval võtsid ohjad üle Robert Virves (Škoda Fabia Rally2) ja Georg Linnamäe (Toyota Yaris Rally2). Hommikuse esimese kiiruskatse võitnud Linnamäe tõusis liidriks ning mitu ärevat momenti üle elanud Virves teiseks. EM-sarja kolmas mees Simone Tempestini (Škoda Fabia Rally2) keeras sel katsel masina üle katuse ja Eesti meistrivõistluste arvestuses osalenud Ott Tänak (Hyundai i20) tegi suurel kiirusel raske avarii.

Galerii autasustamisest:

Esikoht käis laupäeval Linnamäel ja Virvesel käest kätte. Linnamäe oli eelviimase katse eel peal 4,8 sekundiga, ent viimaseks ringiks värskemad rehvid masina alla pannud Virves edestas Mäeküla teisel läbimisel kaasmaalast 5,7 sekundiga. Samal katsel langes suurest mängust rehvipurunemisega ligi kolm minutit kaotanud Mārtiņš Sesks. Päeva lõpetanud Elva linnakatsel kasvatas Virves edu veelgi ja pühapäeva eel lahutas teda Linnamäest täpselt sekund, kolmandat kohta hoidev Nikolai Grjazin (Citroen C3 Rally2) kaotas liidrile 25 sekundiga.

Pühapäeva esimesest kolmest kiiruskatsest Linnamäe võitis ühe ja Virves kaks, mistõttu Virvese edu punktikatse eel oli 9,3 sekundit. Vahepeal saabus Lõuna-Eestisse torm ning tugev vihm. Nendes oludes tõmbas rehvivalikuga pikema õlekõrre Linnamäe, kes võitis punktikatse Virvese ees 11,5 sekundiga ning kogu ralli vaid 2,2 sekundiga!

Delfi Rally Estonia lõppseis:

Lõppseis

Ajakava (Ralli täpsemat käiku ja galeriisid näeb blogi all)
Pühapäev

16.30 „Kuues käik“ otsesaade Tehvandilt
17.30 ERC finišipoodium ja lõputseremoonia

Otseblogi

Ralli käik

Reede hommikul toimus paduvihmas kvalifikatsioonikatse, kus Linnamäe oli esimene, Virves neljas ja Jeets viies. 16 paremat sõitjat stardivad laupäeval tagurpidises järjestuses ehk Linnamäe läheb teele 16. masinana. Teistest tippudest varem saavad teele märgadele oludele lõivu maksnud Paddon ja Östberg.

Reede õhtul oli kavas kuivades oludes pooleteist kilomeetri pikkune linnakatse, kus parimat minekut näitas EM-sarja tiitlikaitsja Paddon. Eest startinud eestlased maksid libedatele oludele ja teepuhastusele lõivu, mistap Virves oli üheksas (+2,5) ja Linnamäe 12. (+3,2). Kiireima läbimise tegi oodatult Rally1 masinaga startiv Tänak, kes oli Paddonist 0,6 sekundit kiirem.

Laupäeval võtsid asjad üle Robert Virves (Škoda Fabia Rally2) ja Georg Linnamäe (Toyota Yaris Rally2). Hommikuse esimese kiiruskatse võitnud Linnamäe tõusis liidriks ning mitu ärevat momenti üle elanud Virves teiseks. EM-sarja teine mees Paddon kaotas katsel radiaatori lõhkumisega aega ning kolmas mees Simone Tempestini keeras oma Škoda Fabia üle katuse.

Ralli esimese pika katsega päädis ka Eesti meistrivõistlustel osalenud Tänaku võistlus, sest ta tegi suurel kiirusel raske avarii. Ralli neljanda ja viienda kiiruskatse võitnud Virves tõusis pärastlõunal etapi liidriks, viienda katse järel edestas ta Linnamäed 1,5 sekundiga.

Kuuendal kiiruskatsel võttis võttis esikoha tagasi Linnamäe, kes suurendas kolme mõõduvõtuga vahe ligi viiele sekundile. Kuid sellega polnud kohavahetused läbi, sest kaheksandal kiiruskatsel edestas Virves värskemate rehvide abil kaasmaalast 5,7 sekundiga ning Škoda piloot tõusis taas etapil esikohale. Päeva lõpuks oli Virvese edu sekund.

Pühapäeva esimesest kolmest kiiruskatsest Linnamäe võitis ühe ja Virves kaks, mistõttu Virvese edu punktikatse eel oli 9,8 sekundit.