Hispaania meedias oli lõppenud hooajal mitmel korral teemaks Kotsari õlg, mis on kohati tema mängimist seganud. El Correo teatel ei teinud aga Baskonia viimast otsust Kotsari õla tõttu.

Mäletatavasti vahetas 27-aastane Eesti koondislane lõppenud hooaja jooksul viskekätt, hakates vabaviskejoone tagant viskama senise vasaku asemel parema käega. „Terveks suveks on plaan paigas, kuidas paremaks saada ja mingit stabiilsust tekitada,“ ütles Kotsar märtsi lõpus Delfile. „Õlg ei ole otseselt vigastatud, ei valuta ega midagi. Aga vasaku käe ja õlaga on raske leida visketunnetust. Õlatunnetus ei ole sama kogu aeg, on iga päev erinev. Lõpuks otsisin liigutust, mis oleks mugav. Tehnikasse tekkis aina suurem jõnks. Nii hakkaski asi paigast minema, aina kehvemaks – isegi kui tegin palju tööd selle kallal. Tunnetus ja stabiilsus pole lihtsalt nii head, kui võiksid olla.“

Praeguse seisuga saab Kotsarist 30. juunil vabaagent ja seejärel tuleb tal hakata otsima uut tööandjat. El Correo teatel on Kotsari õlg võrreldes varasemaga isegi paremas seisus. Samas soovis Baskonia kärpida Kotsari senist töötasu.

Baskonia ja Kotsar on läbirääkimisi pidanud juba pikalt ja veebruaris väljendas Baskonia kindlat soovi temaga koostööd jätkata – ent vähendatud töötasuga. Väidetavalt loobus Kotsar pakkumisest, mis sisaldas võrreldes senisega tuntavat palgakärbet.

Nüüd olevat aga Baskonia otsustanud, et nad ei paku Kotsarile järgmiseks hooajaks üldse lepingut.

Hispaania meedia teatel soovib Baskonia järgmiseks hooajaks palgata 23-aastase serblasest keskmängija Alen Smailagići, kes on seni kuulunud Belgradi Partizani ridadesse. Lõppenud hooajal viskas ta Euroliigas keskmiselt 6,3 punkti. Varem on ta Golden State Warriorsi ridades saanud kirja 29 mängu ka korvpalliliigas NBA.

Eestlastest jätkab tuleval hooajal Baskonias Sander Raieste. Raieste mõtetest saab lähemalt lugeda sellest artiklist: