Turniir on pikk ja usun, et õige on alustada tasa ja targu, kui eesmärk on kaugele jõuda. Prantsusmaa suutis mängu suhteliselt hästi kontrollida nii kaitse- kui ründefaasis ning see on tugeva võistkonna eeldus. Neile sobis, kui nad said oma poolel madalalt kaitsta, et palli võitmise järel kiirete rünnakutega ruume ülespoole leida, sest neil on ründeliinis väga kiired mängijad. Kuigi Prantsusmaa üritas ka teist väravat lüüa, siis nad tunnetasid hästi momente, kus terve võistkond ei olnud tasakaalus. Siis nad ei hakanud ka üksinda vastasmängijaid ette võtma, et vältida vasturünnakuid nende värava alla.

Austria osutas südikat vastupanu

Mind üllatas Austria väga positiivselt. Nad suutsid 75 minutit pressida vastaseid kõrgelt, organiseeritult ja meeskondlikult. Viimasel veerandtunnil sai austerlastel jaks otsa, et palli võitmise järel see ka säilitada. Usun, et neil tulevad Hollandi ja Poolaga väga tasavägised mängud ning nende edasipääs sõltub sellest, kui kiiresti nad suudavad mängude vahel taastuda. Austria peatreener Ralf Rangnicki valitud mängustiil on füüsiliselt üsna nõudlik. Juba selle mängu lõpus oli näha, et väsimus võib mingil hetkel kujuneda Austria probleemiks. Kui nad suudavad aga terve mängu vältel hoida sellist taset, nagu Prantsusmaa vastu esimesed 75 minutit, siis on neil vägagi reaalne võimalus pääseda alagrupist edasi.

Vigastatud Mbappél EM-idel endiselt väravatearve avamata. Kas ta on asendamatu?

Raske on öelda, kas Austria sai Kylian Mbappéga hakkama või talle lihtsalt ei sobi EM-id. Ka mängijal tekib pinge ja ootusärevus, kui pidevalt räägitakse, et sa pole väravat löönud. Mängu ainsale väravale tegi ta väga hea eeltöö. Ninavigastusega mängu lõpus riietusruumi sammunud meeskonna superstaar on asendamatu, sest ei ole teist sellist mängijat, kes suudaks suudaks teha asju samal kiirusel nagu Mbappé. Kui ta ei peaks saama järgmiseid kohtumisi mängida, siis tuleb Prantsusmaa treener Didier Deschampsil mõned käigud ringi mõelda. Nägime, et Mbappé liikus üsna vabas rollis ühelt äärelt teisele ja tekitas segadust. Olen üsna kindel, et prantslased jõuavad finaali, olenemata sellest, kas neil on Mbappé või mitte. Nende organiseeritud kaitsetöö jääb samasuguseks ning see on edu võti, kui suudad taga nulli hoida.

Kõik on endiselt lahtine

Järgmises ringis läheb Prantsusmaa vastamisi Hollandiga, kust on oodata sarnase ülesehitusega mängu. Eeldan küllaltki kinnist mängu, kus kumbki end avada ei taha, kuid kohtumise lõpus võib mäng lahtisemaks muutuda. Vaadates Prantsusmaa ja Austria vahelist kohtumist ning üleüldiselt kogu möödunud mängupäeva, siis tegu on tasavägise alagrupi ja turniiriga, kus kõike võib juhtuda.