Inglismaa ja Serbia vaheline mäng oli üks avavooru oodatumaid.

Mängu esimene ning ainuke värav sündis sisuliselt esimesest ohtlikust momendist. Bukayo Saka hea eeltöö ja tsenderduse realiseeris 13. minutil väravaks inglaste kuldne poiss Jude Bellingham.

Järgmise hea olukorra sai hoopis Serbia, kui inglased kaotasid oma karistusala läheduses palli. Jätkuolukorras sai löögile Alexander Mitrovic, kelle üritus läks aga väravast mööda. Avapoolajal oli veel üks hea olukord inglastel, kui ohtlikust kontrarünnakust andis söödu värava ette Kyle Walker. See vuhises siiski lihtsalt värava eest mööda ja otsaauti.

Teisel poolajal oli selgelt domineerivamas rollis Serbia. Punastes särkides mänginud meeskond lõi rohkelt võimalusi, kuid paljuski ei jõutud siiski hea lahenduseni. Esimese saja-protsendilise võimalus sai lõpuks hoopis Inglismaa, kui Harry Kane’i pealöögi Serbia väravavaht Predrag Rajkovic efektselt latti tõrjus.

Serbia parim moment sündis 81. minutil, mil Dusan Vlahovici ohtliku kauglöögi tõrjus Jordan Pickford. Suuremat survet Serbia aga vastate väravale peale panna ei suutnud ning mäng lõppeski suurfavoriidi napi võiduga.

Mängu eel

Inglismaad peetakse kõikide mõõdupuude järgi selle turniiri suurfavoriidiks. Kolm aastat tagasi Wembley staadionil toimunud finaalis kaotasid inglased kõige valusamal moel Itaaliale - penaltiseerias. Uue turniiri eel on ootused taas kõrgeks kruvitud.

Inglismaa väravavaht Jordan Pickford: „Ükski mäng ei tule lihtne. Peame iga mängu võitma. Meil on alustuseks kolm erinevat väljakutset. Serbial on mõned head mängijad. Meil on veel Taani, kellega mängisime eelmise EM-i poolfinaalis ning Sloveenia - kõik rasked vastased. Peame endast parima andma, et tulemust teha.“

Serbia katpen Dušan Tadic: „24-aastase pausi järel EM-il mängida tähendab palju. See tõi meile kõigile ka lisapinget. Oleme seda nii kaua oodanud ning lõpuks tegime selle ära. Tahame oma peatreeneri käe all mängida head jalgpalli. Anname endast kõik, et esindada Serbiat parimal võimalikul moel.“

Delfi vahendab mängu käiku otseblogis. Hilisõhtuseid mänge näitab Eesti pinnal otsepildis ETV.

Pikemat eelvaadet Inglismaa koondisele loe siit!