25-aastane Mbappe liitub ametlikult Madridi Realiga 1. juulil vabaagendina. Prantslast seostati juba aastaid PSG-st lahkumise ja Hispaania suurklubiga liitumisega.

Mbappe andis mullu suvel Pariisi võistkonnale teada, et ei kavatse oma lepingut enam aasta võrra pikendada, mis oleks tähendanud, et Mbappe saab sel suvel meeskonnast tasuta lahkuda. Seepeale jäeti ründaja klubi Jaapanis toimunud hooajaeelsest laagrist välja.

„Ma ei kaota maailma parimat jalgpallurit tasuta. Me ei saa seda teha. Oleme Prantsusmaa klubi,“ teatas PSG tegevjuht Nasser Al-Khelaifi toona. „Ta (Mbappe) ütles varem ka ise, et ta ei lahku klubist tasuta. Kui ta on nüüd meelt muutnud, ei ole see minu süü.“ Loe pikemalt siit.

Toona kirjutati välismeedias, et Mbappe võib koguni terveks hooajaks pingile jääda. Prantsusmaa kõrgliiga hooaja avavoorust jäigi prantslane välja, kuid edaspidi kuulus ta siiski koosseisu.

Praegu koos Prantsusmaa koondisega jalgpalli EM-iks valmistuv Mbappe rääkis teisipäevasel pressikonverentsil veidi lähemalt, missuguseks viimane aasta PSG-s tema jaoks kujunes.

„Ma ei saa öelda, et olin PSG-s õnnetu, sest see oleks nagu sind toitva käe hammustamine. Ma ei taha sülitada näkku inimestele, kes mind kaitsesid, aga osad asjad ja inimesed tegid mind siiski õnnetuks,“ vahendas BBC ründaja sõnu. „Ma ei saanud kõike välja näidata, sest olin liider. Kedagi ei järgita, kui ta igal pool kurb on.“

„Mulle anti mõista, et ma ei mängi enam. Seda öeldi mulle vägivaldselt näkku,“ vahendas The Guardian prantslase sõnu. Mbappe ei täpsustanud, kes, mida ja kuidas talle täpsemalt ütles.

Jalgpalluri sõnul „päästsid“ ta peatreener Luis Enrique ja klubi nõuandja Luis Campos. „Ilma nendeta ma ei oleks enam jalgpalliväljakule astunud. Olen viimase hooaja üle uhke, sest tean, mida pidin mängimiseks läbi elama.“

Prantsusmaa koondislane lõi PSG särgis seitsme hooajaga 256 väravat, millega ta on klubi kõigi aegade suurim väravakütt. Ta aitas meeskonna kuuel korral Prantsusmaa meistriks ning neljal korral kohaliku karikasarja võitjaks. Ihaldatud meistrite liiga tiitlit nad koos aga ei võtnud. Kõige lähemal oldi sellele 2020. aastal, kui finaalis kaotati 0:1 Müncheni Bayernile.