Reedel tegid Sebastien Ogier (Toyota) ja Ott Tänak (Hyundai) esimeste katsetega selgeks, et nemad kaks jagavad omavahel ära ralli võidu – õhtuks edestas prantslane eestlast 4,5 sekundiga ja ülejäänud mehed jäi liidrist maha juba enam kui poole minutiga. Avapäeva ebaõnnesõdur oli kolmandat kohta hoidnud Adrien Fourmaux (M-Sport), kelle masinal kolmandal kiiruskatsel ütles üles rehv ja neljandal elektroonika, mistõttu ta finišisse ei jõudnud.

Kolmas koht oligi kahel esimesel päeval neetud, sest kaod tekkisid ka laupäeval. Kaheksandal kiiruskatsel katkestas kolmandat kohta hoidnud MM-sarja üldliider Thierry Neuville (Hyundai), kes sõitis kraavi. Seejärel kolmandaks tõusnud Takamoto Katsuta (Toyota) jäi peagi tee kõrvale tehniliste probleemide tõttu. Laupäevase arvestuse esikohaheitlus sai omamoodi lõpu, sest meeskond palus lõunal Tänakul riske vältida, mistõttu päeva lõpuks Ogier rebis vahe 17,1 sekundile.

Tänak läks punktikatsel Ogier’st mööda

Enne ralli viimast pühapäevast mõõduvõttu ehk punktikatset edestas Ogier kokkuvõttes Tänakut veel 6,2 sekundiga, aga prantslase autol purunes rehv ning eestlane tõusis 0,2-sekundilise edumaaga etapi võitjaks!

Pühapäeva arvestuses ja punktikatsel oli parim Neuville, kes kogus sellega 12 punkti (0+7+5). Tänak sai mõlemas arvestuses teise koha, kokku kogus Eesti ralliäss Sardiiniast 25 punkti (15+6+4).

Teistest eestlastest Georg Linnamäe ja Romet Jürgenson jäid laupäeval tee kõrvale, pika pausi järel MM-sarjaga liitunud Robert Virves oli WRC2 arvestuses kuues ja üldarvestuses 11.

Sardiinia ralli lõppseis:

Sardiinia ralli lõppseis.

Delfist on Sardiinias kohal Peep ja Margus Pahv, kes vahendavad kohapealt värskeid intervjuusid ja muljeid. Delfi kajastab kogu rallit otseblogi vahendusel ja neljapäevast pühapäevani läheb otse-eetrisse ka saade „Kuues käik“. Küsimused on oodatud aadressile: kuueskaik@delfi.ee. Samuti ootame sinna Eesti fännide pilte oma seltskondadest, et luua nädalavahetuse jooksul üks vahva fännigalerii.

Täpsema ralli käiguga saab tutvuda blogi alt.

Otseblogi

Pühapäev, 2. juuni
09.00 SS13 Cala Flumini 1 (12,55 km) Go3 Sport
10.05 SS14 Sassari–Argentiera 1 (7,10 km) Go3 Sport & TV6
12.00 SS15 Cala Flumini 2 (12,55 km) Go3 Sport
13.15 SS16 Sassari–Argentiera 2 (7,10 km) Go3 Sport & TV6

Ralli käik

Laupäeva alustas katsevõiduga Tänak, kes tõusis rehvipurunemisega aega kaotanud Ogier’st mööda ja läks 0,1 sekundiga liidriks. WRC2-s langes rehvivalikuga alt läinud Georg Linnamäe esimese katsega neljandalt kohalt kuuendaks. SS6-l läks Ogier omakorda 2,2 sekundiga eestlasest mööda. Samal katsel lõhkus Linnamäe rehvi ja langes esikümnest välja. JWRC-s liidrikohta hoidnud Romet Jürgenson langes teiseks Bruno Bulacia selja taha (+5,3) SS7-l kerkis jällegi Tänak 2,2 sekundiga Ogier’st mööda liidriks. Seitsmenda kiiruskatse starti ei jõudnud paraku ei Linnamäe ega Jürgenson, põhjuseks tehnilised probleemid. 8. kiiruskatsel katkestas kolmandalt kohalt Thierry Neuville. Robert Virves on WRC2-s kuuendal kohal.

Üheksandal kiiruskatsel jäi tehniliste probleemide tõttu tee äärde seni kolmandat kohta hoidnud Takamoto Katsuta. Tänak kaotas katsel Ogier’le 6,8 sekundiga ja langes kolmandaks. „Meil paluti rahulikult võtta ja mitte suruda,“ avaldas ta katse lõpus. 10. kiiruskatse võitis taas Ogier. Tänak sõnas finišis, et ei tunne autos ka end piisavalt enesekindlalt kõvemaks surumiseks. Ogier ei tahtnud väga uskuda, et Hyundai käskis Tänakul hoo maha võtta. „Kui tõesti käskis, siis miks seda otsust austada? Meil oli kõva lahing käimas. On nagu on, see pole minu olukord ja ma ei hakka hinnanguid andma.“ SS11-l oli taas kiireim prantslane, 12. kiiruskatse võitis Elfyn Evans (Toyota).

Laupäevane punktisaak: 1. Ogier (18 p), 2. Tänak (15 p), 3. Sordo (13 p), 4. Evans (10 p), 5. Munster (8 p), 6. Pajari (6 p).

Reede: Sardiinia ralli esimese kiiruskatse võitis Sebastien Ogier (Toyota), kes edestas Ott Tänakut (Hyundai) 7,7 sekundiga. Ehkki teise kiiruskatse eel lakkas Tänaku masinal hübriidajam töötamast, siis eestlane näitas parimat aega ning etapi kokkuvõttes kaotas ta prantslasele vaid 1,8 sekundiga.

Kolmanda kiiruskatse võitis taas Ogier, kes kasvatas Tänaku ees edumaa ligi viiele sekundile. Kahe kiiruskatse järel kolmandat kohta hoidnud Adrien Fourmaux (M-Sport) langes rehvipurunemisega suurest mängust. Tema asemel tõusis kolmandaks Dani Sordo (Hyundai), kes aga kaotas Ogier’le juba ligi poole minutiga.

Päeva viimase kiiruskatse võitis Neuville, ebaõnnesõdur Fourmaux katkestas elektroonikamurede tõttu. Ogier edu Tänaku ees oli reede õhtuks 4,5 sekundit.

Enne rallit

Etapile on registreerunud kaheksa Rally1 ekipaaži. Toyota kolmikusse kuuluvad Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Sébastien Ogier. Hyundaid esindavad Thierry Neuville, Ott Tänak ja Dani Sordo. Lisaks sõidavad Itaalias M-Spordi Ford Pumaga Adrien Fourmaux ja Grégoire Munste. Enne etappi on sarja üldliider Neuville 110 punktiga, Elfyn Evansil (Toyota) on teisena 86 ja Tänakul kolmandana 79 silma.

Rally2 klassis teeb hooaja avastardi Robert Virves (Škoda Fabia), eestlastest võistleb ka Georg Linnamäe. Neile pakuvad konkurentsi Yohan Rossel, Oliver Solberg, Nikolai Grjazin, Pepe López, Sami Pajari, Pierre-Louis Loubet ja Teemu Suninen. Solberg ja Grjazin seejuures WRC2 klassi punktidele ei sõida. JWRC-s jätkub Itaalias hooaeg sarja liidrite Romet Jürgensoni ja Siim Oja jaoks.