Kolme võiduni toimuvas seerias oli esimesed kaks matši kaotanud Pärnul selg vastu seina. Algviisikus võrreldes eelmiste matšidega kolm muudatust teinud suvepealinlased alustasid mängu bravuurikalt. Esimese viie minuti järel oldi ees 15:8, kusjuures vastavalt Saimon Suti ja kapten Troy Barniese asemel alustanud Sverre Aava ja Ervins Jonatsi arvel oli 12 punkti. Tartu tuli küll pisut lähemale, kuid esimese veerandi lõpuks juhtis Pärnu 1361 pealtvaataja silme all 24:21.

Teisel perioodil Pärnu ladus ründemäng jätkus, sest nii korvi alt kui ka kaugelt saadi ridamisi vabu viskekohti. Sealjuures suutis Tartu esimese vea teha alles poolaja viimasel minutil. Nii läksid külalised pikemale pausile 49:36 eduseisus, Pärnu mängujuhil Siim-Markus Postil oli kirjas juba 9 punkti ja 11 söötu.

Tartu tuli neljandal veerandil mängu tagasi

Kolmanda veerandi keskpaigas jõudis Tartu viivuks viie silma kaugusele, Pärnu käristas vahe taas enam kui kümnele, aga viimased minutid kuulusid taas võõrustajatele. Abi saadi ka Suti ja Pärnu peatreener Gert Kullamäe järjestikustest tehnilistest vigadest, mistõttu neljandale veerandile mindi vastu Pärnu 61:57 eduseisus.

Alates kolmandast minutist tagaaaja rollis olnud Tartu jõudis Kristjan Kitsingu kaugviske järel viis minutit enne normaalaja lõppu 66:66 viigini, kuid sellele vastasid Kullamäe hoolealuseid Posti ja Robert Valge vedamisel 7:0 vahespurdiga. Rosenthali ja Kitsingu õnnestumised tõid tartlased 39 sekundit enne normaalaja lõppu kolme punkti kaugusele.

Suvepealinlaste viimasel rünnakul tegid tartlased korvi all vea Robert Valgele, kes 20 sekundi enne normaalaja lõppu vabaviskejoonelt esimese pani mööda ja teise kotti. Järele jäänud ajaga Tartu imet enam ei teinud ja Pärnu võitis matši 78:75.

Mängust viskeid 44%-ga tabanud, aga samas üheksa silma vabaviskejoonele jätnud Pärnut vedas taaskord Post, kelle arvele jäi 19 punkti ja 12 korvisöötu. Sutt toetas teda 14, Jonats ja Barnies 10 punktiga. Tartu ridades viskasid edukamatena Märt Rosenthal 23, Devin Harris 13 ja Davis Rozitis 10 punkti.

Seeria neljas mäng algab Pärnu Spordihallis esmaspäeval kell 19.