Prometei on kahel viimasel hooajal kroonitud ühisliigas tšempioniks, kuid sügisel nad enam sarjas kaasa ei löö, teatab Sportcentrs.com.

Samas pole Prometei meeskond oma loobumise kohta ühisliiga juhte veel teavitanud.

„Me ei ole saanud Prometei klubilt ametlikku teadet Läti-Eesti liigast lahkumise kohta. Kui see juhtub, arutame olukorda ka avalikult,’’ kommenteeris Läti korvpalliliigade direktor Salvis Metra.

„Hetkel tundub, et tumedad pilved on kogunenud, sest mingid kuulujutud liiguvad ringi, aga ma ei taha neid austusest klubi vastu kuidagi kommenteerida ega arutada. Meie eelmises omavahelises vestluses anti klubi poolt märku, et nad plaanivad mängida ka järgmisel hooajal,“ lisas Metra.

Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa ütles, et kuulis sellest Läti meedias avaldatud uudisest samuti esmakordselt.

„Meile pole hetkel sellist informatsiooni tulnud, olen kuulnud vaid spekulatsioone,“ sõnas ta. „Kui me ametliku info saame, jagame seda ka avalikkusega.“

Ukraina tippklubi Prometei liitus Läti-Eesti korvpalliliigaga 2022/23 hooajaks pärast seda, kui Venemaa alustas täiemahulist sõda Ukrainas. Debüüthooajal võitis Ukraina klubi finaalmatšis Riia VEFi 77:62, tänavu alistati finaalis Tallinna Kalev/Cramo 91:83.