"Keila Korvpallikooliga lõpetame lepingu seoses erimeelsustega ning meiepoolse sooviga asetada rõhk kohalikus noorte korvpallis kvaliteedi tõusule, mis omakorda tagaks piisava oma mängijate peale kasvu meistriliiga meeskonnale,“ seisis Keila Basketi teates.

Delfi saatis Keila Korvpallikooli juhile Tarmo Heinale teemaga seoses järgmised küsimused:

  • Kui ootamatu Keila Basketi tänane (eilne - toim.) teade Keila Korvpallikooli jaoks oli?

  • Keila Korvpallikoolile jäi kõrgliigalitsents alles. Kui tõenäoline on, et te panete Keilas välja oma kõrgliigatiimi?

  • Milline on võimalus, et te rendite selle koha mõnele klubile, kes soovib kõrgliigaga liituda?

  • Kas Reinar Halliku KK või Rock Tartu poolelt on teiega juba ühendust võetud? (Küsin seetõttu, et nad on alumise liiga võistkondadest ainukesed, kes on viimasel ajal tõsist huvi kõrgliiga vastu üles näidanud)

  • Mida tähendab korvpallikooli jaoks see, et Keila Basket hakkab oma noortesüsteemi arendama?

  • Ja lähtuvalt eelmisest küsimusest - kuna Keila piirkonnas on noori korvpallureid piiratud arv, siis kas noorte endale saamise või jätmise nimel läheb võitluseks?

Tarmo Heina vastus muutmata kujul:

„Meie jaoks ei tulnud selline asjade käik ootamatult, seda on Keila Basket ettevalmistanud juba aasta jagu ja nüüd avanes selline võimalus.

Oleme 13 aastaga suutnud üles ehitada toimiva korvpallipüramiidi ning meie visioon on alati olnud, et meie oma noored kasvavad selle püramiidi tippu, osaledes nii meeste kui naiste kõrgliigas. Üles on ehitatud Eesti üks suurimaid korvpalli järelkasvusüsteeme, kus hetkel on 30 treeningrühma ning õpib 450 last ja noort. Kuna meistriliiga litsents on meil alles, siis hetkel on vara öelda, aga kaalume edasisi samme. Keila linna poolt kehtestatud esindusvõistkonna kriteeriumitele rahalise toetuse saamiseks vastab hetkel vaid Korvpallikool, jääb arusaamatuks, kuidas saab linnalt toetust taotleda MTÜ Pirita Palliklubi koosseisus mängiv meeskond.

Keila Basketi tegevus on selgelt korvpallisüsteemi lõhkumine, väikeses Keila linnas kaks klubi ei ole mõistlik lähenemine - sellest kaotab korvpall tervikuna. Peep Pahv hetkel tegeleb selle süsteemi lõhkumisega, millest ta ise on treenerina välja kasvanud. Terve aasta jagu on Basket koostöös Keila linnavalitsusega püüdnud korvpallikoolil vaipa alt tõmmata ja erinevaid süüdistusi külge kleepida. Selle tegevuse tulemusena kannatavad praegu mitte ainult korvpallikool, vaid ka teised Keila noorteklubid.“