Pühapäeval oli kavas kuus kiiruskatset kogupikkusega 74,38 km. Pühapäeva alustas katsevõiduga Thierry Neuville, Tänak oli teine. Teise katse võitis Elfyn Evans, Tänak oli taas teine. SS16-l purunes Neuville’il pärast suurele kivile otsa sõitmist tagumine vedrustus. Pühapäeva lõikes kerkis liidriks Tänak, kes 17. ja 18. katsega edu ainult kasvatas. Punktikatsel võidutses Neuville, Tänak jäi teiseks. Punktilisa teenisid veel Esapekka Lappi, Rovanperä ja Evans.

Ralli üldvõidu noppis Rovanperä, kellele järgnesid Takamoto Katsuta (Toyota) ja Adrien Fourmaux (M-Sport).

Paremusjärjestus pühapäeva lõikes: 1. Tänak, 2. Neuville (+15,0), 3. Evans (+30,7), 4. Fourmaux (+57,9), 5. Katsuta (+1.15,0), 6. Munster (+1.29,6), 7. Rovanperä (+1.46,1).

Ralli lõppseis:

Keenia ralli

Delfi vahendab ralli sündmusi otseblogis ja päev võetakse alates neljapäevast kokku taskuhäälingusaates „Kuues käik“, mille tegijad ootavad küsimusi aadressile kuueskaik@delfi.ee. Küsimuste esitajate vahel läheb loosimisele rallit kohapealt pildistava rallifotograafi Timo Anise väljaprinditud ja Anise allkirjastatud pilt võitja enda vabal valikul piltide seast, mis avaldatakse kolmapäevast pühapäevani artiklisarjas „Timo Anise 10 kaadrit“.

Ralli käik:

Neljapäeva lõunal peetud viiekilomeetrisel publikukatsel oli kiireim Thierry Neuville, kes edestas Ott Tänakut 0,1 ja Kalle Rovanperä 0,8 sekundiga. Reedet alustas kolme järjestikuse katsevõiduga Rovanperä, kes lõunaseks hoolduspausiks edestas Esapekka Lappit 15,5 ja Tänakut 16,8 sekundiga. Hommikupooliku suurim kaotaja oli MM-sarja liider Neuville, kes kolmandal katsel kaotas rehvilõhkumise aega ja neljandal sõitis suusaprillidega.

Pärastlõuna oli Hyundai meeskonnale väga must. Ralli viies katse sai saatuslikuks Lappile, kes jäi tehnilise probleemi tõttu tee kõrvale. Kuuendal kiiruskatsel sõitis teist kohta hoidnud Tänak otsa kurvis olnud kivile ja temagi katkestas. Nii oli õhtuks Toyotadel kolmikjuhtimine, sest Rovanperäle järgnesid Elfyn Evans (+56,9) ja Takamoto Katsuta (+1.00,8).

Laupäeva avakatse pakkus omajagu draamat, sest rehvi lõhkunud Elfyn Evans langes esikolmikust ja Gregoire Munster kaotas purunenud vedrustuse tõttu mitu minutit ja katkestas hiljem. Hommikused katsed pakkusid omajagu väljakutseid ka Tänakule.

Pärastlõuna algas taas draamaga. Thierry Neuville’i Hyundail ütles üles kütusepump ja ta langes teiselt kohalt viiendaks. Tänak pidi maadlema autosse imbunud tolmuga. „Mul on vist aken maha kukkumas,“ sõnas ta finišis. SS12-l Neuville’i probleemid jätkusid ning ta kaotas kiireimatele enam kui 7 minutiga. Probleemide kiuste sõitis Neuville rallipäeva lõpuni ning hoidis viienda koha ära. Päeva viimase katse võitnud Tänak lõpetas päeva kümnendana. Ralli liider on Rovanperä, kellele järgnevad tiimikaaslane Takamoto Katsuta (+2.08,9) ja M-Spordi sõitja Adrien Fourmaux (+3.13,3).